power bank

Останнім часом пристрої Power Bank стали дуже популярні, хоча декылька років назад мало хто взагалі про них знав або чув. Це пов’язано з підвищенням технічних характеристик мобільних пристроїв і планшетів (без яких більшість людей вже не мислить свого життя), з їх більш активним споживанням енергії і нашою з вами більшою залежністю від них. Зовнішній портативний акумулятор вирішує всі проблеми з нестачею стандартної батареї будь-якого пристрою. Багато виробників звернули увагу на цей факт і з ростом популярності даних пристроїв випускають на ринок все нові і нові акумулятори, які, найчастіше, не особливо сильно відрізняються своїми технічними характеристиками, але можуть заплутати у виборі людей не особливо обізнаних в їх параметрах. Ми пропонуємо до уваги кілька важливих пунктів, за допомогою яких ви зможете відповісти на важливі питання, які турбують вас при виборі Power Bank.

1. Перше і найважливіше, на що потрібно звернути увагу – це фірма-виробник. Потрібно розуміти, що Power Bank – це складний технічний пристрій, який складається не тільки з літіо-іонних батарей, а й інших елементів: контролер живлення, процесор, індикатори, мікросхеми, корпус і т.д. Кожен з цих елементів важливий.

Пристрій називається “портативним зарядним пристроєм”, а не просто “акумулятором” тому, що забезпечує ряд захисних систем для нормального функціонування з вашим гаджетом, щоб не спалити його, не спалити себе, справно працювати протягом довгого часу і не розряджатися. Розділяють системи захисту від перепадів напруги, перезарядки і ін. Корпус акумулятора теж важлива річ, він обов’язково повинен бути ударостійким. Що вже говорити про те, що неякісний Power Bank може бути небезпечним для вашого здоров’я. Хороший зовнішній акумулятор – це як “мерседес”, який ніколи вас не підведе, і за яким особливий догляд не потрібен, але на ринку є і “ланоси”, які приваблюють своєю ціною, але позбавлені всіх технічних нововведень і можуть вийти з ладу в найбільш невідповідний момент.

Отже, перш за все вам потрібно вибрати виробників, пристрої яких відповідають всім сучасним нормам безпеки і які використовують сучасні акумулятори і новітні комплектуючі. Величезною помилкою необізнаних покупців є те, що вони, найчастіше, вибирають зовнішній акумулятор, на якому немає ніяких маркувань виробника і навіть звичайного логотипу торгової марки. Для прикладу акумулятори смартфокс встигли завоювати довіру своїх покупців, також на офіційному сайті smartfox.net.ua їх можна придбати оптом.

power bank

2. Друге питання – це ємність акумулятора. Інтервал ємності сучасних Power Bank варіюється від 2000mah до 20000mah і більше. При виборі ємності потрібно керуватися вашим способом життя. Акумулятори підвищеної ємності вимагають більшого часу для підзарядки, а також мають більшу вагу. Такі моделі рекомендуються тим, хто часто перебуває в дорозі (будь то далека поїздка, подорож або відрядження) і не завжди має можливість скористатися розеткою.

Середні акумулятори ємністю 8000-12000 mah найбільш популярні і підходять більшості. Їх вага складає близько 250 грам і, маючи невеликі габарити, вони відмінно поміщаються в кишені, не викликаючи великих незручностей. Їх заряду вистачить на 2-3 дні при активному використанні смартфона, а від мережі сам акумулятор зарядиться за ніч.

Акумулятори зниженої ємності 2000-5000mah відмінно підходять для милих дам. Як правило, дівчата не так активно витрачають заряд свого смартфона, і маленька компактна зарядка легко поміститься навіть в косметичці. Відзначимо, що цей сегмент ємності найбільш різноманітний в плані дизайну, так що будь-яка дівчина зможе підібрати саме той девайс, який впишеться в її стиль і приємно здивує її подруг.

Зовнішні акумулятори 50000 mah. Це окрема тема. Дуже часто люди женуться за максимальною ємністю, і на них відіграються сайти, продаючи підробки, нібито, потужністю аж 50000 mah!

Факти: жоден нормальний виробник не випускає акумулятори більше 20 000 mah; в інтернеті ви не знайдете жодного тесту такого акумулятора, де його заявлена ємність 50000 mah була б реальною. Такий акумулятор був би занадто габаритний і важкий, його було б незручно носити з собою і при такій вазі (понад 1 кг), впустивши його, можна було б пошкодити батарею. Написати на акумуляторі можна що завгодно, мало хто з покупців їх потім тестує. Такі продавці наживаються на незнанні людей, пропонуючи надпотужний акумулятор і мінімальні габарити. Таких супер батарей ще не винайшли, якщо вам потрібна велика ємність, просто придбайте кілька хороших акумуляторів на 20000 mah.

3. Функціональність.

Акумуляторні батареї розрізняються ще і в цьому. Перерахуємо список основних функцій, які є дуже зручними, але не обов’язковими:

а) Додатковий USB порт. Майже всі акумулятори ємністю вище 10000 mah забезпечуються двома USB портами різної сили струму. Це зроблено для того, щоб можна було заряджати два пристрої одночасно. USB порт з силою 2А більше підходить для планшетів, з ним він буде заряджатися в два рази швидше, ніж від порту 1А.

б) Світлодіодний ліхтар – приємний бонус, який може стати в нагоді, наприклад, в поході, або якщо доведеться читати в темряві.

в) Цифровий індикатор заряду – дуже потрібна річ, але з виробників її використовує тільки компанія Pineng. До речі, саме Pineng спеціалізується на новітніх розробках в області портативного харчування. Погодьтеся, набагато зручніше бачити точний відсоток залишку заряду вашого Power Bank, ніж просто миготливу лампочку. Рекомендуємо!

4. Дизайн і форма. У плані дизайну тут все як і з телефонами – кожен виробник намагається створити щось нове, ще більш привабливе і незвичайне, але, в той же час, у кожного свій стиль.

У питанні вибору корпусу – пластик або метал, хотіли б зазначити, що нинішній міцний пластик не сильно поступається в міцності металу. Багато корпусів Power Bank зроблені з пластика, що нагадує метал, який приємніший на дотик і більш стійкий до зовнішніх потертостей.

Визначившись з виробником, вирішивши яка ємність вам необхідна і який функціонал вам потрібно, залишається вибрати лише дизайн. Тут вже справа смаку. У багатій лінійці зовнішніх портативних акумуляторів для кожного покупця знайдеться девайс до душі.