Мобільні пристрої користуються великим попитом, перш за все тому, що вони пропонують доступ до безлічі різних функцій практично в будь-якому місці і в будь-який час, що при нинішньому темпі життя є дуже важливим. Сьогодні система android встановлена ​​в багатьох таких пристроях, отримуючи все більш сильну позицію на ринку операційних систем.

Що таке Android? Що потрібно знати про систему Android?

Android: це операційна система, призначена для мобільних пристроїв, таких як мобільні телефони – смартфони, планшети й нетбуки. Все про Android інформація про Android на сайті DesignTalk.

Звичайно, ніщо не стоїть на шляху до того, щоб стаціонарні пристрої також були засновані на android, однак, частка ринку таких пристроїв є граничною, принаймні на цей момент.

Найголовніше, що Android, на відміну від iPhone OS – операційної системи від Apple, яка використовується в популярних iPhone, не належить ні до однієї, конкретної марки продукції. Android присутній в пристроях різних виробників, часто конкуруючих між собою на ринку.

Пристрої з ОС Android

Пристрої на базі Android, крім основних функцій, які пропонуються системою, також дозволяють використовувати безліч різних програм та ігор, доступних в інтернеті через платформу Google Play (раніше Android Market). Це дозволяє значно підвищити їх функціональність і що більш важливо, пристосувати до індивідуальних потреб кожного користувача.

Android Market

В даний час, в магазині Google Play є більше 400 тис. додатків, як безкоштовних, так і тих, за які необхідно платити. Вибір дуже великий, починаючи від офісних додатків, що використовуються для роботи – таких, як текстові редактори, електронні таблиці або додатки для перегляду файлів різних форматів, і закінчуючи програмами, які підвищують зручність експлуатації і використовуються кожен день. Наприклад, карти GPS, що постійно оновлюються, інформаційні послуги, спортивні додатки, ігри.

Важко перерахувати хоча б частину цієї багатої колекції, але Ви можете повірити наслово, що буквально кожен користувач системи Android знайде в Google щось дуже корисне для себе.

Android краще ніж Android.

Система Android постійно розвивається, що звичайно дуже вигідно, але слід звернути увагу, що пристрої з більш ранньої версії програмного забезпечення можуть не підтримувати деякі додатки, які вимагають новішої версії. А це безсумнівно важливо. Дуже рідко трапляється, що пристрій на базі більш ранньої версії операційної системи не дозволяє їй оновлюватися. Це пов’язано в основному з дуже слабкими технічними параметрами пристрою, які не в змозі коректно працювати з новою версією Android.

На жаль, трапляються і такі ситуації, що виробник пристрою блокує оновлення, незважаючи на відсутність заборон з боку виробника програмного забезпечення. Така практика, як правило застосовується з чисто фінансових міркувань. Виробники зізнаються в тому, що немає абсолютно ніякої логіки в тому, щоб оновлювати систему у старих смартфонах. Адже набагато вигідніше змусити покупця придбати новий смартфон з новим програмним забезпеченям.