Єдиною думкою, яка літнім спекотним днем ​​найчастіше заволодіває розумом тисяч і мільйонів людей, є мрія про прохолоду і про ковток свіжого повітря. Спека не тільки негативно впливає на настрій, самопочуття, а й на працездатність людини. Установка кондиціонера дозволяє з честю витримати випробування, що посилаються природою, і створити в приміщенні найоптимальніші умови. Щоб визначитися з вибором потрібного кондиціонера, необхідно знати кілька важливих факторів і тонкощів цього виробу.

Не варто скупитися і вибирати найдешевший варіант, інакше витрати на його постійний ремонт з лишком перекриють зекономлені при покупці гроші. Вивчаючи пропозиції компаній, варто звернути увагу на надані послуги з установки виробу. Вирішивши самостійно встановити кондиціонер або довірити ці дії сумнівним організаціям, будьте готові до того, що виріб може швидко вийти з ладу, адже більшість несправностей трапляються саме через неякісну установку. Якщо ж ви все таки вирішили ризикнути – тоді вам варто придивитися до вартості запчастин для кондиціонерів на сайті https://master-plus.com.ua/samsung/konditsioner/.

За своєю будовою і принципом дії кондиціонери поділяються на наступні види і підвиди:

  • моноблочні, які в свою чергу діляться на мобільні та віконні;
  • спліт-системи.

Моноблочні системи складаються з одного блоку, в якому розміщується вся електрика і робочі агрегати пристрою.

Віконні системи все частіше поступаються своїм місцем іншим аналогам. Установка такого кондиціонера має кілька недоліків, одними з яких є неестетичний зовнішній вигляд і порушення герметичності вікна. Холодне повітря і сторонні шуми будуть з легкістю проникати в приміщення, де встановлено такий тип кондиціонера.

Мобільні кондиціонери являють собою невеликий блок, який можна розмістити на підлозі в будь-якому зручному для вас місці. Вивідну трубу можна провести через спеціально пророблений отвір в стіні або кватирку вікна. Недоліком цього виробу є шумовий ефект, який він створює. Це буде відволікати вас від роботи і спокійного відпочинку.

Спліт-системи складаються з декількох блоків, які поділяються на внутрішні і зовнішні. У зовнішніх пристроях розташовуються всі робочі елементи виробу, які кріпляться на вулиці. Внутрішні блоки містять в своєму пристрої дисплей з необхідними даними і показниками температури та інших функцій пристрою, а також технічні канали, по яких надходить охолоджене повітря.

Настінна спліт-система якраз і складається з такого набору функцій і кріпиться на стінах будинків. Перевагою даного пристрою є його зовнішній вигляд і безшумність робочого процесу.

Можливо, вам потрібно встановити кілька кондиціонерів, але вас бентежить необхідність розміщення великої кількості зовнішніх блоків, які вимагають відповідних отворів в стінах. А може, ви б не хотіли акцентувати увагу на наявності великої кількості даних виробів у вас в будинку, тоді мультіспліт-система буде дуже доречною. Така система дозволяє встановлювати до 9 внутрішніх блоків при наявності всього лише 1-го зовнішнього.

Канальна спліт-система дозволяє повністю приховати внутрішній блок, встановивши його в елементи підвісної стелі. Такий кондиціонер не тільки збереже цілісність і естетичний вигляд вашого інтер’єру, але і більш рівномірно розподілить холодне повітря по приміщенню

Важливим показником при виборі виробу, є показник його потужності. Правильно розрахуйте розміри кімнати, адже моделі з недостатніми показниками для досягнення необхідного результату будуть витрачати більше часу і, отже, частіше виходити з ладу.

За ціновим класом кондиціонери діляться на елітні, середнього класу і економ-класу. Елітні кондиціонери мають найбільшу ціну і різноманітний набір додаткових функцій. Нагрівання повітря, його очищення і іонізація – додаткові функції, які наявні у виробах даного виду. Середній клас виробів є найбільш поширеним. Ціна таких кондиціонерів відповідає їх якості, що є найкращим показником для звичайних людей. Економ-клас представляє найменший ціновий показник, але технічні характеристики у таких виробів будуть відповідні.

Перед установкою кондиціонера необхідно точно визначиться з місцем його розташування, визначальним показником в даному напрямку є напрямок повітря, який виробляється ним. Напрямок повітря в таких виробах найчастіше прямолінійний, і регулювання по зміні його напрямку незначні. Тут також важливо передбачити розташування технічних отворів і сполучних елементів між зовнішнім і внутрішнім блоками. Неправильний вибір цих моментів і недолік деяких деталей можуть значно вплинути на стан вашого інтер’єру.