Лазерна епіляція – процедура, яка включає в себе кілька етапів: підготовку, безпосередньо сам сеанс епіляції і догляд за шкірою після видалення волосся. Сьогодні ця процедура користується великим попитом серед жінок, які дбають про свій зовнішній вигляд та привабливість. Для того, щоб зробити лазерну епіляцію потрібно звернутись до кваліфікованих спеціалістів, які гарантуватимуть вам якість та безпеку. У Києві зробити лазерну епіляцію можна завітавши на сайт https://barb.ua/salon/laser-ok. А у цій статті ми розповімо вам про основні нюанси даної процедури.

Підготовка

  • Протягом двох тижнів перед процедурою не можна засмагати і користуватися кремами для засмаги, тому що епіляція проводиться тільки на світлій шкірі.
  • За 2-3 тижні до процедури не можна вискубувати волосся, використовувати депілятори, креми, воски та все, що так чи інакше травмує волосяні цибулини і сприяє нерівномірному росту волосся.
  • За добу до процедури необхідно збрити волосся на ділянках, які підлягають обробці. Волосся повинно підніматися над поверхнею шкіри на 1-2 мм. Якщо довжина буде менше, то лазер може просто «не помітити» його, а якщо більше – є ризик отримати мікроопік.
  • За тиждень до лазерної епіляції не варто використовувати спиртовмісні засоби, а в день процедури – дезодоранти, креми та інші косметичні засоби.
  • Якщо раніше волосся було освітлене, слід дочекатися, коли відросте темний стрижень. Як правило, це займає 2-3 тижні.

Проведення процедури у клініці ЛазерОК

Перш ніж приступити безпосередньо до самої лазерної епіляції, фахівець підбирає найкращі параметри для проведення процедури, враховуючи при цьому колір, тип і структуру волосся, фототип шкіри і сприйнятливість шкірного покриву до сонячного впливу.

Під час сеансу лікар обробляє лазером обрану ділянку, при цьому створюються так звані спалахи, між якими відбувається охолодження шкіри, завдяки чому процедура проходить практично безболісно. У деяких випадках пацієнт може відчувати незначне поколювання і печіння. Втім, для людей з дуже чутливою шкірою можливе використання анестезуючого крему, який наноситься за годину до процедури.

Сеанс лазерної епіляції триває від 5 до 60 хвилин в залежності від площі оброблюваної зони.

Після видалення волосся на обробленій ділянці шкіри можуть спостерігатися легкі почервоніння, які протягом 1-3 годин проходять. Велика частина волосся відпадає відразу ж після процедури, але деякі волоски можуть триматися до 10 днів.

Догляд за шкірою після лазерної епіляції

  • За рекомендацією лікаря слід обробляти шкіру спеціальними протизапальними кремами, мазями, спреями що регенерують.
  • Не можна засмагати, відвідувати солярій, а перед виходом на вулицю в сонячну погоду слід користуватися сонцезахисним кремом з фактором захисту не менше 30 SPF.
  • У перші дні після епіляції не варто відвідувати лазні, сауни і приймати гарячі ванни.
  • Протягом 2-3 днів після процедури необхідно обмежити застосування косметичних і спиртовмісних засобів на обробленій області.
  • Відзначимо також, що в перші дні після лазерної епіляції може спостерігатися виштовхування волосків, які загинули, на поверхню шкіри, що багатьма сприймається як посилений ріст волосся. Не варто турбуватися: через кілька тижнів це явище припиняється, а волосся, яке знову виросло, видаляється під час наступних сеансів епіляції.