Тепер зберігаю свіжу зелень тільки так: 6 простих порад

Зелень можна вирощувати не тільки на садових ділянках, а й в квартирі на балконі або підвіконні. При цьому завжди хочеться, щоб вона зберігала свіжість тривалий час. Я знаю шість відмінних способів зберігання зелені, які дозволяють це робити.

Готуємо трав’яну олію

Мені дуже подобається цей спосіб використання зелені. Олія виходить не тільки ароматною, а й дуже поживною. Візьміть будь-яку зелень, яка вам подобається. Я зазвичай беру розмарин, чебрець або естрагон. Подрібнюю траву за допомогою ножиць або ножа. Потім заливаю подрібнену зелень якісною оливковою олією. Забираю ємність в темне прохолодне місце на строк від чотирьох до шести тижнів. За цей час ефірні олії, які містяться в травах, виділять свій аромат, і у мене на кухні буде унікальний продукт – олія з чудовим запахом приправ, якою можна користуватися протягом довгих місяців.

Заморожуємо в кубиках льоду

Це дуже простий і ефективний спосіб збереження корисних властивостей прянощів. Беремо будь-яку зелень, миємо її і підсушуємо. Нарізаємо на невеликі шматочки і поміщаємо в форми для льоду. Потім наливаємо в них достатню кількість холодної води і прибираємо в морозильну камеру. Ці кубики можна буде використовувати для приготування коктейлів, а також в косметологічних цілях.

Сухі приправи

Будь-яку зелень можна зібрати в літні дні, а потім добре висушити. Для цього її найкраще зв’язати в пучки і тримати в підвішеному стані на балконі або кухні до повного висихання. Взимку можна буде брати необхідну кількість приправи і додавати в улюблені страви. Найголовніше – простежити за тим, щоб зелень повністю висохла, інакше може з’явитися цвіль.

Солона зелень

Напевно багато людей знають, що сіль – це природний консервант. Її можна застосовувати для зберігання не тільки риби і м’яса, а й зелені. Мені подобається готувати заготовки із зелені з сіллю. Це і часу багато не забирає, і свіжою зеленню я забезпечена цілий рік. Для її приготування нам знадобляться невеликі контейнери для зберігання, сіль і улюблені трави. Ножицями дрібно нарізаю кріп, петрушку, розмарин і будь-яку іншу зелень. Пересипаю її достатньою кількістю солі, добре перемішую і щільно складаю в контейнер. Далі зберігаю заготовку в холодильнику. Ви можете взяти як одну траву, так і кілька різних. Сіль найкраще брати грубого помелу.

Песто з базиліком

У літню пору року мені дуже подобається паста зі свіжим соусом песто. Я роблю його сама. Для цього беру такі інгредієнти: оливкова олія, базилік, кедрові горіхи, перець, подрібнений часник і пармезан. Траву подрібнюю і з’єдную з іншими інгредієнтами. Зберігаю в скляних банках в холодильнику. Смак виходить просто божественний.

Зберігаємо в холодильнику

Зібрали багато зелені, а нічого робити з нею поки не хочеться? Не хвилюйтесь! Є ще один ефективний спосіб зберігання! Свіжу зелень я прибираю в холодильник. Її можна там зберігати протягом п’яти-шести днів. Потім, якщо ви її не з’їсте, зелень можна заморозити або скористатися іншими способами зберігання, про які я розповіла в статті.

Поділись


Новини партнерів