Шарлотка з полуницею — простий і смачний рецепт пирога

Цей пиріг готувати просто і виходить дуже смачний.

Влітку під час затишних сімейних чаювань або прийомів гостей на столі часто з’являється ніжна, смачна шарлотка з полуницею.

Інгредієнти

  • свіжа полуниця — 500 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • цукровий пісок — 180 г;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • біле пшеничне борошно — 190 г;
  • розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
  • масло вершкове для змащування форми.

Як приготувати шарлотку зі свіжою полуницею:

Пропонуємо базовий рецепт, який можна доповнювати.

Першим ділом підготувати полуницю. Її старанно промити, видалити зелені хвостики й перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва волога. Коли ягоди обсохнуть, нарізати їх навпіл, якщо вони дуже великі.

У глибоку миску розбити яйця і збити міксером на невеликій швидкості. Поступово додавати цукор, слідом відправити ванільний цукор і продовжити збивати до утворення густої білої піни.

Борошно просіяти, за рахунок чого не лише віддаляється дрібне сміття, але і відбувається насичення киснем. Тоді готова випічка виходить ніжніше і легше.

Додати борошно, розпушувач, перемішати й з’єднати з яєчною масою. Замішувати тепер можна тільки ложкою або лопаткою знизу вгору і провертаючи по колу
.

Замісити однорідне тісто, по консистенції як густа сметана. Якщо буде рідке, то всі ягідки опустяться на низ пирога.

Дно форми для випічки (краще роз’ємної) застелити пергаментним папером. Можна змастити шматочком вершкового масла внутрішню поверхню, включаючи бортики.

Вилити у форму половину тіста й обережно розрівняти його. Викласти полуницю. Зверху розподілити тісто таким чином, щоб усі ягоди були закриті.

Щоб ягідки розташовувалися майже посередині пирога, то викладайте полуницю зверху на тісто. Вони трохи потонуть, і буде якраз те що треба.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 35-45 хвилин.

По закінченні вказаного часу дістаємо і перевіряємо випічку на готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Протикаємо і дивимося — якщо паличка суха, значить пиріг готовий, його можна діставати. Якщо ж на дерев’яній шпажці присутнє сире тісто, то шарлотку необхідно ще потримати в духовці 5-10 хвилин.

Готовій випічці треба дати трохи охолонути. Тільки потім можна перекласти на велике плоске блюдо і прикрасити за бажанням. Тут вже в кого наскільки вистачить фантазії: посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями, розкласти скибочки або цілі ягідки суниці, листочки свіжої м’яти.

Під смачний полуничний пиріг заварити запашний чай з травами, а можна налити чашку ароматної кави або домашнього молока прохолодного.

Порада! Полунична шарлотка вийде ще смачніше, якщо частину звичайного пшеничного борошна замінити мигдальним (для даного рецепту достатньо 100 г). Таке борошно легко приготувати в домашніх умовах: мигдаль добре просушити на сковороді або в духовці й перемолоти на кавомолці.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів