Пишні Оладки на кефірі. Ніжні, як пух! Всі секрети!

Оладки

Багато хто любить смачні пухкі оладки, як у мами або у бабусі, але не всі вміють їх готувати))

Сьогодні ми приготуємо ніжні і дуже смачні млинці на кефірі, як пух, за класичним рецептом.

Вони готуються без дріжджів, а виходять нітрохи не гірше: пишні, ніжні, повітряні, немов пончики. Я поділюся з вами деякими секретами, щоб ваші оладки вийшли ідеальними: тісто не треба забивати борошном, додаємо його до потрібної густоти, орієнтуємося по консистенції. Кефір обов’язково беремо кімнатної температури, а якщо тільки дістали його з холодильника, то його потрібно трохи підігріти, приблизно до температури 37 градусів, тільки не перегріти, він не повинен бути гарячим або сильно теплим – злегка! Соду додаємо в останню чергу і можна залишити тісто на 15 хвилин постояти – так оладки вийдуть пухкіші. А також головний секрет – це сам процес смаження. Про все докладно я розповім в рецепті.

Такі оладки гарні до сніданку або як перекус. Діти обожнюють їх з чаєм або склянкою молока. Та й дорослі не менше люблять їх ще з дитинства і їдять зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами. Також їх перевага в тому, що готуються вони дуже швидко і просто, і їх завжди можна приготувати, коли гості на порозі. Одні суцільні переваги – давайте почнемо готувати!

СКЛАДОВІ

  • кефір (підігріти до температури 37 ° С) 250 мл
  • яйце 1 шт
  • цукор 1 ст.л. з гіркою
  • ванільний цукор 1/3 ч.л. або 0,5 ч.л. ванільного екстракту
  • сіль щіпка
  • сода 1/3 ч.л.
  • мука 230 г (можливо трохи менше або трохи більше, до потрібної густоти)
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор або ванільний екстракт.

Вливаємо кефір. Кефір обов’язково кімнатної температури або, якщо ви тільки дістали його з холодильника, трохи підігрійте, приблизно до 37 градусів, щоб він став ледь теплим, але не гарячим! Не перегрійте! Перевірте температуру чистим пальцем.
Все перемішали.

Тепер за кілька раз додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо тісто. У мене пішло 230 грам борошна, але вам може знадобитися трохи менше або трохи більше, так як борошно буває різної якості і різної вологості, а також кількість борошна залежить від розміру яйця і жирності кефіру. Орієнтуємося по консистенції, тісто повинно вийти приблизно такої густоти: не рідким і не густим, воно як би сповзає з ложки.

І в самому кінці, додаємо в тісто 1/3 чайної ложки соди і ретельно перемішуємо. Соду гасити не потрібно, їй потрібне кисле середовище і вона буде погашена кефіром. У готових оладках присмаку соди немає абсолютно. Готовому тісту можна дати постояти хвилин 15, щоб воно трохи відпочило, клейковина набухла і оладки були ще пухкіші. Але це не обов’язково. І ще один момент – тісто більше не перемішуємо, просто набираємо ложку тіста з краю миски, коли почнемо смажити оладки.

У сковороді розігріваємо олію. І викладаємо ложкою тісто на гарячу сковороду. Смажимо оладки на середньому вогні з одного боку, потім перевертаємо і смажимо до рум’яної скоринки з іншого боку.

Всіма секретами приготування тіста я з вами поділилася і тепер найголовніший секрет пишних оладок, і полягає він саме в правильному смаженні.

Вогонь повинен бути середнім, а олія гарячою, відразу після того як ви виклали порцію тіста, оладки повинні ВІДРАЗУ почати смажитися, олія навколо них буде злегка пузиритися, а нижня сторона оладок досить швидко рум’янитися, АЛЕ не горіти. Смажимо приблизно 1 хвилину, час даю орієнтовний, а ви дивіться по вашим оладкам.

Перевертаємо, і даємо зарум’яниться з іншого боку.

Також уважно стежимо за вогнем. Якщо нагрів буде оптимальним, то оладки встигнуть добре піднятися, повністю пропекутся всередині і не опадуть після того як ви знімете їх з вогню. Якщо нагрів буде недостатнім, оладки слабо піднімуться, а якщо нагрів занадто сильний – оладки підгорять, але не встигнуть пропектися. Також треба пристосуватися до вашої сковороди – в кожній сковороді оладки вийдуть різними, це залежить від матеріалу, з якого зроблена сковорода, товщини її стінок, тобто теплопровідності. Тому вам просто потрібно буде пристосуватися до вашої сковороди і вашої плити, кількість олії для смаження теж можете додавати більше або менше – будете бачити в процесі.

Я розповіла вам дуже докладно про всі тонкощі, щоб у вас напевно все вийшло, навіть якщо ви готуєте оладки вперше. А насправді, вони готуються за лічені хвилини.

Наші оладки на кефірі готові! Смачного!

Поділись


Новини партнерів