Найпоширеніші помилки, які допускаються при приготуванні яєць

Що ви робите не так.

Хіба можна знайти дорослу людину, яка хоч раз в житті не пробувала приготувати яйця? Здавалося б, що може бути простіше: зварити яйце або приготувати бовтанку на сніданок? Але зробити смачну яєчню вдається не всім і не відразу. Ми зібрали найбільш часті помилки, щоб допомогти вам уникнути їх в майбутньому.

Скрамбли, омлети та бовтанки

Один з найулюбленіших, ситних і смачних сніданків з безліччю варіантів приготування. Готувати легко і швидко, але так само легко і зіпсувати. Давайте подивимося на найбільш поширені помилки та забудемо про суху, пережарену і не просмажену бовтанку.

Не можна використовувати чавун

Навіть якщо всі інші сковороди лежать в посудомийці, і іншого вибору немає, чавунну використовувати не можна ніколи. Яйця відразу ж пристануть, і вам доведеться не лише залишити на сковороді половину сніданку, але і довго відтирати його з чавунного посуду, а це теж потребує чимало зусиль.

Не можна готувати на сильному вогні

Смажити яєчню на сильному вогні — гарантований спосіб зробити її сухою і несмачною. Розігрійте сковороду на середньому вогні, потім зменште вогонь, щоб влити яйця, і залиште смажитися на помірно слабкому. Краще довше почекати, ніж зробити омлет підгорілим і пересушеним.

Не можна розмішувати яйця в сковороді

Здається, що так зручніше і швидше? Але на ділі, таким чином ви погано перемішаєте білки та жовтки. Яйця перемішуються нерівномірно, і в омлеті з’являються білі смуги. Завжди використовуйте додаткову ємність: миску і вінчик, щоб як слід перемішати білки та жовтки.

Не можна не чіпати омлет

Бовтанки, скрамбли та омлети готуються дуже швидко, тому краще не відходити від плити. Якщо до омлету не доторкатися, не прибирати вчасно бульбашки, які з’являються на поверхні, на дні дуже швидко утворюється суха підгоріла скоринка.

Не можна залишати омлет на плиті

Після того, як ви вимкнули вогонь на плиті ваш омлет буде продовжувати готуватися ще протягом якогось часу через тепло, яке залишилося. Якщо не хочете, щоб за цей час він висох і став не смачним, перекладіть його відразу в тарілку і накрийте фольгою, щоб не остигав.

Варені яйця

Основа багатьох страв, без яких не обходиться жодна у світі кухня. Виявляється, щоб грамотно зварити яйце, треба теж знати деякі тонкощі.

Не можна класти яйця в киплячу воду

Більшості з нас відомо це правило, але нагадаємо про нього ще раз. Коли яйця з холодильника потрапляють в окріп, вони тріскаються від перепаду температур. Тому, правильна послідовність така: помийте яйця, обережно укладіть їх на дно каструлі та залийте холодною водою.

Не можна давати яйцям весь час кипіти

Не розумієте, звідки беруться сірі жовтки? Вони говорять про те, що яйця переварені. Щоб цього не сталося, зменште вогонь, як тільки закипить вода і варіть на повільному вогні ще хвилин 10, якщо хочете яйце круто, і приблизно 5 хвилин, якщо хочете некруто.

Не можна залишати яйця надовго в гарячій воді

Цей крок відомий всім, яйця потрібно поставити під холодну воду або вийняти за допомогою шумівки з каструльки.

Не можна чистити яйця до того, як вони охолонуть

Не поспішайте з цим. Поки яйце охолоджується, воно відокремлюється від шкаралупи. Чистити яйця миттєво не варто, інакше половина білка прилипне до шкаралупи.

Не можна варити забагато яєць в одній каструлі

Коли ви кладете забагато яєць в маленький сотейник, збільшується ймовірність того, що вони зваряться нерівномірно. Якісь будуть недоварені, а якісь, навпаки. Якщо необхідно приготувати велику кількість яєць за один раз, вибирайте велику каструлю

Джерело

Поділись


Новини партнерів