Яєчний пиріг з беконом і грибами – відмінний варіант сніданку для великої родини

Звичні варіанти сніданку іноді набридають. Нікому не сподобається постійно їсти яєчню, бутерброди або кашу. Тому варто час від часу балувати своїх близьких і готувати їм що-небудь незвичайне і смачне. Хорошим варіантом стане яєчний пиріг з грибами і беконом. Його головна перевага – простота в приготуванні і доступність інгредієнтів. Розповімо про рецепт цього пирога нижче.

Складові

Для приготування яєчного пирога вам не знадобляться дорогі і рідкісні інгредієнти. До того ж готується він лише за 30-40 хвилин. При бажанні ви можете і видозмінювати рецепт, експериментуючи з добавками. Наприклад, замість бекону в пиріг можна покласти шматочки ковбаси чи м’яса. Гриби можна замінити тушкованими овочами.

Для приготування класичного яєчного пирога вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • яйця – 6-8 штук (чим вони менші, тим більше їх вам знадобиться);
  • жирне молоко – 4 столові ложки;
  • смужки бекону – 8 штук;
  • гриби – 5 штук середнього розміру;
  • цибулина – 1 штука;
  • сир;
  • перець, сіль та інші спеції – за смаком.

Найпростіше приготувати цей пиріг з додаванням печериць. Але ви можете експериментувати і використовувати інші види грибів.

Обсмажуємо гриби і бекон

Пиріг готується просто і швидко. При бажанні ви можете підключити до процесу і дітей. Вони із задоволенням допоможуть вам і постежать за цим з боку.

Приготування пирога варто почати з підготовки всіх інгредієнтів. Їх потрібно помити і почистити. Бекон, цибуля та гриби слід нарізати. При цьому шматочки повинні бути дрібними, щоб вони краще пропеклися.

Заздалегідь розігрійте глибоку сковорідку. Налийте в неї трохи рослинної олії. Дайте їй добре прогрітися, щоб бекон не прилип до поверхні сковороди. Тепер по черзі викладайте цибулю, бекон і гриби, постійно перемішуючи їх. Обсмажуйте їх не менше 3-4 хвилин. Бекон і гриби за цей час встигнуть повністю прожаритися. Цибуля повинна стати золотистою. Не вмикайте плиту на високу потужність, інакше інгредієнти можуть пригоріти.

Коли інгредієнти обсмажите, зніміть їх з плити і перекладіть в глибокий посуд. Залиште на 10-15 хвилин, щоб вони встигли трохи охолонути.

Змішайте бекон і гриби з сиром і яйцями

Коли бекон і гриби охолонуть, їх можна змішувати з яйцями. Додавайте їх по черзі, ретельно перемішуючи. Важливо, щоб жовтки і білки повністю змішалися між собою. Потім влийте в суміш молоко. Попередньо його можна трохи розігріти, щоб воно краще перемішалося з яйцями. Останній інгредієнт – це сир. Його потрібно нарізати дрібними шматочками і покласти в суміш. За бажанням додайте в неї сіль, перець і інші спеції.

запікайте пиріг

Підготуйте духовку, поки суміш для пирога остигає і настоюється. Вам знадобиться глибоке деко. Якщо його у вас немає, можете замінити його на глибоку сковороду. На дно дека обов’язково потрібно покласти пергамент для запікання, щоб пиріг не прилип і його було простіше діставати. Частину посуду слід ретельно змастити олією.

Коли деко буде готове, ви можете повільно вливати в нього яєчну суміш. Розподіліть її рівномірно по всій поверхні. Слідкуйте, щоб шматочки бекону, сиру і грибів були в кожній частині пирога. А то деякі його шматки можуть вийти трохи прісними.

Духовку попередньо потрібно розігріти. Оптимальна температура для запікання – 180 градусів. Сам пиріг встигає пропектися приблизно за півгодини. Визначити його готовність можна по золотисто-коричневій скоринці.

Але не поспішайте діставати пиріг з духовки. Важливо перевірити, що він встиг пропектися зсередини. Зробити це можна за допомогою кухонного термометра. Якщо його у вас немає, скористайтеся тонким ножем. Акуратно вставте його в середину пирога і дістаньте. Якщо на ножі залишиться волога суміш, значить, вона не встигла пропектися до кінця. В цьому випадку пиріг варто залишити в духовці ще на 10-15 хвилин.

Потім повторіть процедуру ще один раз. Коли пиріг буде готовий, акуратно дістаньте його з дека. Якщо він все-таки пристав до його дна, спробуйте трохи остудити його. Через 5-10 хвилин маса трохи затвердіє, тому її буде простіше дістати за допомогою ножа або виделки.

Пиріг можна подавати до столу як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. При бажанні ви можете прикрасити його свіжою зеленню або іншими овочами. Також його можна посипати зверху сухариками або подрібненими горіхами. Щоб не витрачати час на приготування пирога вранці, його можна заздалегідь запекти ще ввечері. За 8-10 годин він не втратить свого яскравого смаку та аромату. Смачного!

Поділись


Новини партнерів