Ідеальне тісто на вареники, яке ти отримаєш завдяки одному простому інгредієнту

Скільки б не придумали нових і оригінальних рецептів, нічого кращого вареників все одно не знайти. Вони настільки універсальні і прості в приготуванні, що труднощів не виникає навіть у молодої господині. Головне – підібрати правильні інгредієнти для тіста.

Сьогодні ми підготували для вас рецепт вареників на мінералці. Вони виходять дуже м’якими і ніжними, а ще взагалі не розварюються.

Обов’язково спробуйте їх приготувати і поділіться з нами результатом!

Складові:

  • Пшеничне борошно – 450 г
  • Картопля – 400 г
  • Газована вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування;

Картоплю очистіть, наріжте кубиками і відваріть в злегка підсоленій воді до повної готовності. Потім воду злийте і, за допомогою товкачки, зробіть пюре.

Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на сковороді в соняшниковій олії, поки вона не стане золотистого кольору. Додайте її до картоплі і ретельно все перемішайте.

Щоб приготувати тісто, в глибокій мисці змішайте борошно з яйцем, сіллю і двома столовими ложками олії. Потім поступово введіть мінеральну воду.

Замісіть пружне і еластичне тісто, накрийте його рушником і залиште на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.

Тісто розділіть на кілька частин і кожну розкачайте в великий пласт, товщиною не більше 2-3 мм. За допомогою склянки чи кружки “виріжте” з тіста кола, в кожне з яких покладіть начинку з картоплі з цибулею і ретельно заліпіть краї.

Вареники викладайте на тарілку присипану борошном, щоб тісто не прилипло до неї.

Можна відразу відварити їх в злегка підсоленій воді, а можна заморозити до необхідного часу – вирішувати вам.

Також, не бійтеся міняти начинку на ту, яка більше вам до душі – тісто на мінеральній воді підійде до будь-якого варіанту.

Готуйте з задоволенням і обов’язково діліться з друзями цікавими рецептами!

Джерело

Поділись


Новини партнерів