5 рецептів смачної італійської пасти: в моїй сім’ї її можуть їсти цілий день

Навіть не думайте відмовлятися від макаронних виробів, мотивуючи це тим, що від них можна набрати вагу. Подивіться на італійців: вони їдять пасту на сніданок, обід і вечерю, а виглядають просто приголомшливо. Все тому, що макарони там виробляють з твердих сортів пшениці, а в процесі приготування додають «правильні» інгредієнти. Але як приготувати італійську пасту так, щоб упаковки спагетті не затримувалися на полиці?

По-перше, завжди готуйте з соусом. Ні, це не кетчуп з банки. Це вершкова або томатна основа з додаванням м’яса, сиру і зелені. По-друге, не бійтеся експериментувати зі спеціями, адже крім перцю є ще стільки різних ароматних прянощів. По-третє, щоб італійські макарони не зварилися, тримайте їх у воді на 3 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. А потім ще протушкуйте з соусом.

Болоньєзе (новий спосіб)

Складові:

  • 300 г спагетті
  • 300 г м’ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 2-3 зуб. часнику
  • 200 г плавленого сиру
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 0,5 пуч. зелені
  • рослинна олія до смаку
  • сіль, перець за смаком

Приготування

Відваріть спагетті.

Обсмажте подрібнену цибулю. Додайте фарш. Доведіть до готовності м’ясо. Всипте тертий сир і почекайте, поки він розплавиться.

Додайте пропущений через прес часник, томатну пасту. Потушкуйте під кришкою. Додайте пару столових ложок води, посоліть і поперчіть.

Всипте подрібнену зелень.

Подавайте м’ясний соус разом зі спагеті.

Спагеті з курячою грудкою

Складові:

  • 1 куряча грудка
  • 400 г макаронних виробів
  • 200 мл вершків жирністю 20%
  • 1 цибулина
  • 20 г вершкового масла
  • сіль, прованські трави за смаком

Приготування

Відваріть грудку в підсоленій воді. Остудіть і наріжте кубиками.

Обсмажте подрібнену цибулю на маслі. Додайте до неї м’ясо. Обсмажуйте хвилини 3.

Влийте в сковороду вершки, тушкуйте під кришкою 4 хвилини.

Відваріть пасту. Пересипте її в сковороду, додайте сіль і прованські трави.

Перемішайте, а потім подавайте пасту з курячими грудками.

З креветками

Складові:

  • 250 г макаронних виробів
  • 200 г креветок
  • 150 мл вершків
  • 20 г соняшникової олії
  • 0,5 цибулини
  • 2 зуб. часнику
  • 0,5 пуч. петрушки
  • сіль, суміш перців за смаком

Приготування

Щоб приготувати пасту з часниковим соусом, подрібніть зубчики часнику і цибулю. Обсмажуйте в олії протягом декількох хвилин.

Додайте в сковороду креветки і готуйте ще три хвилини. Не забудьте приправити все сіллю і перцем.

Влийте вершки і доведіть масу на сковороді до кипіння. Всипте подрібнену зелень.

Зваріть макаронні вироби і полийте таким вершково-часниковим соусом.

Паста Аматрічіана

Складові:

  • 400 г спагетті
  • 1 кг помідорів
  • 300 г копченої грудинки
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Наріжте грудинку невеликими кубиками.

Обшпарте помідори, зніміть шкірку і теж наріжте їх кубиками.

Обсмажуйте грудинку на оливковій олії протягом 4 хвилин. Додайте до неї подрібнену цибулю. Зачекайте ще 2 хвилини. Додайте помідори, сіль і перець, тушкуйте 5 хвилин.

Зваріть спагеті аль денте. Пересипте їх на сковороду, перемішайте, прогрівайте до 4 хвилин. Паста з помідорами готова.

Карбонара з вершками

Складові:

  • 200 г бекону
  • 2 зуб. часнику
  • 200 мл вершків жирністю 20%
  • 0,5 ст. л. томатної пасти
  • 200 г спагетті
  • 0,5 л води
  • 100 г пармезану
  • 2 гілочки базиліка
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Наріжте бекон, обсмажте в глибокій сковороді. Всипте подрібнений часник. Обсмажуйте ще 3 хвилини.

Влийте вершки, посоліть, поперчіть, а також додайте томатну пасту. Зачекайте, поки маса закипить, зменшіть вогонь і варіть до загустіння.

Відваріть спагетті до напівготовності. Пересипте в сковороду. Додайте базилік. Потім тушкуйте в вершково-беконному соусі до готовності. Посипте карбонару з вершками пармезаном перед подачею.

Кожна поважаюча себе італійка не замовляє пасту в ресторані, а готує її вдома. У кожної свої прийоми і кілька випробуваних рецептів. Ніхто не зможе перешкодити вам стати справжньою італійкою в своєму будинку. У вас вже є п’ять дивовижних рецептів, а значить, приготування італійської пасти пройде без проблем, а результат принесе одне задоволення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів