Малосольні огірки за 15 хвилин: надзвичайно хрусткі та апетитні

Як добре похрумтіти малосольними огірочками, поданими з тарілкою молодої картоплі – до такої сезонної вечері і котлет не потрібно! Ароматно, апетитно – з часничком і з кропом!

Ми будемо солити огірки в пакеті. У самому звичайному бутербродному пакетику. Даний спосіб засолювання наскільки незвичайний, настільки і простий, а яка смакота виходить!

Складові:

На 1 кг огірків –

  • 1 ст.л. солі грубого помелу;
  • 1 ч.л. цукру;
  • 1 ст.л. рослинної олії;
  • 1 ст.л. оцту;
  • Невеликий пучок кропу;
  • 1 велика або 2 невеликих головки часнику.

Добре вимиємо огірки. Щоб вони швидко і добре просочилися спеціями, краще вибирати огірочки невеликого розміру. Але, якщо вже вони виросли до розмірів невеликого кабачка, теж підійдуть – тільки перед тим, як маринувати, їх потрібно розрізати на половинки або четвертинки.

У маленьких огірочків достатньо зрізати носики і хвостики.

Складаємо підготовлені огірки в харчовій пакет – чистий, бажано новий, і, звичайно ж, цілий.

Тепер насипаємо на огірки спеції. Сіль беремо велику, не йодовану. Потім насипаємо трохи цукру.

Тепер наливаємо до огірків рослинну олію. Ви можете взяти соняшникову або оливкову – яка вам більше до смаку, головне, щоб олія була запашною, нерафінованою.

Часник очищаємо, зубчики дрібно ріжемо, натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес і також додаємо до огірків.

Кріп опускаємо на 5 хвилин в холодну воду, а коли з гілочок відмокне пил, прополіскуємо під проточною водою, трохи обсушуємо на рушнику і дрібно ріжемо.

Висипаємо подрібнений кріп до всієї апетитної компанії. Можна додати і іншу зелень, смак і запах якої Вам подобається: петрушку або кінзу, базилік, селеру, руколу.

Завертаємо пакет, випустивши повітря, і перемішуємо огірки.

Тепер акуратно збираємо верх пакету, випускаючи з нього повітря, і перемішуємо всі інгредієнти. Моментально виходить приголомшливо смачний огірковий салат!

Мені на цьому етапі огірки навіть більше подобаються, ніж після засолювання. Спробуйте з’їсти один відразу ж! А решту поставте на пару годин в холодильник, хоча можна їсти «швидкісні» огірки і раніше – через 15-30 хвилин.

Зберігатися в холодильнику такі малосольні огірочки можуть тиждень – але зазвичай з’їдаються раніше, і потрібно готувати нову порцію!

Джерело

Поділись


Новини партнерів