Рецепт ідеально пухких пиріжків з капустою

Гагаузи – це тюркомовний народ, що проживає в наш час переважно в Республіці Молдова і на південному заході Одеської області України. Багатство гагаузької кухні складалося століттями: вона увібрала в себе риси кочового побуту і має багато спільного з турецькою та балканськими кухнями.

Кулінарні рецепти гагаузів, особливо борошняні страви, виділяються оригінальними інгредієнтами і незвичайними рішеннями.

Ми пропонуємо вам приготувати м’які і дуже апетитні гагаузькі пиріжки з дріжджового тіста. Начинка в них може бути будь-якою, але нам припала до душі капустяна.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:

  • 450 г борошна
  • 260 мл води
  • 7 г сухих дріжджів
  • 1/2 ч. л. солі
  • рослинна олія для смаження

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 1 кг капусти
  • 1 цибулина
  • 1/4 ч. л. сушеної м’яти
  • 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • пучок петрушки і кропу
  • 5 ст. л. рослинної олії

ПРИГОТУВАННЯ

Змішай просіяне борошно з сіллю і сухими дріжджами.

Поступово вливай воду і перемішуй до отримання м’якого тіста.

Поклади тісто в змащену маслом миску, накрий і залиш, щоб піднялося.

Тим часом наріж цибулю і нашаткуй капусту.

Обсмаж цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.

Додай нашатковану капусту і обсмаж на сильному вогні, постійно перемішуючи.

Додай червоний мелений перець, суху м’яту, перемішай.

Накрий кришкою і тушкуй до готовності.

В кінці додай нарізану зелень, перемішай, скуштуй на смак і вимикай.

Посип стіл борошном, розімни тісто, розділи його на маленькі шматочки.

Розкачай їх в тонкі круглі коржі і виклади на кожен ложку начинки.

Сформуй пиріжки розміром з долоню.

Смаж пиріжки з двох сторін на розігрітій олії.

Виклади на паперову серветку.

Пиріжки з капустою з дріжджового тіста готові.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів