7 дивовижних рецептів з кабачків

Нарешті почався сезон кабачків. Пані та панове, пропонуємо вашій увазі 7 дивовижних рецептів.

1.Кабачки, запечені з цибулею і помідорами.

Кабачки очистити і нарізати кружечками, помідори так само кружечками, цибулю кільцями. Форму змастити оливковою олією. Викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори. Ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений). Зверху трохи тертого пармезану (або іншого твердого сиру) і в духовку хв на 15-20. і все, смачна соковита запіканка готова.

2.Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Складові:

— 5 невеликих кабачків (1,2 кг)
— 400 г фаршу
— 3 середні цибулини
— 2 ст.л. томатної пасти
— 7-8 невеликих помідорів
— 100 г твердого сиру (можна і без нього)
— 4 яйця
— 150 г сметани
— Сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:

1. Цибулю посмажити на сковорідці, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на великій тертці, посолити, відтиснути сік
3. Помідори нарізати кружечками.
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити олією, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити сметанно-яєчною сумішшю, посипати тертим сиром.
6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

3.Фаршировані кабачки

У нашій родині дуже люблять фаршировані кабачки. Причому начинку кожен раз можна робити різну. Фарширувати кабачки можна м’ясною, грибною, овочевою або комбінованою начинкою. Подавати їх можна і в якості закуски і як основну страву. Мій сьогоднішній рецепт присвячується кабачкам, які фаршировані м’ясом і рисом.

Для приготування фаршированих кабачків нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • кабачки або цукіні — 1 кг
  • м’ясним фарш — 400 грам
  • рис — 0,5 склянки
  • сметана — 1 склянка
  • твердий сир — 150 грам
  • цибуля ріпчаста — 100 грам (1 штука велика)
  • часник — 2-3 зубчики
  • зелень — кріп або петрушка
  • сіль, перець — за смаком

Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 2 см. Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см. Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх уздовж, у формі човників.

Рис відварити до готовності. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.

Додати в фарш рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень. Цибулю можна додавати і не обсмаженою, тоді її потрібно пропустити через м’ясорубку.
Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко. Готуємо сметанний соус. У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати будь-які приправи на ваш смак. Заливаємо цим соусом кабачки. Посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

4. Кабачковий торт

— 2 молодих кабачка (загальна вага близько 1 кг)
— 4 яйця
— 1 склянка борошна
— сіль, перець
— 1/2 склянки майонезу
— 2-3 зубчики часнику
— 4 помідори
— зелена цибуля

Кабачки натерти на грубій тертці, потім відтиснути їх, щоб прибрати зайву рідину. До кабачків додати яйця, борошно, посолити і поперчити. Все змішати, щоб вийшло тісто як на оладки.

Сковорідку змастити олією і випікати в ній млинці. Тісто при цьому потрібно просто розмазати ложкою по сковорідці, щоб млинці не вийшли занадто товстими.

Має вийти п’ять млинчиків (в залежності від розміру вашої сковорідки). Млинці обсмажувати з двох сторін. Готові млинці остудити.

У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати. Помідори нарізати кружечками як можна тонше (я робила це філейним ножем). Тепер збираємо торт. Кожен шар буде таким: млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.

Верхній шар просто прикрашаємо майонезом, помідором і кільцями зеленої цибулі. Готовий торт поставити в холодильник на пів годинки, а можна і відразу його їсти. Пробуйте, це дуже смачно!

5. Запіканка з кабачків «Касерол»

-кабачок — 1 кг
-цибуля ріпчаста — 3 шт
-сир плавлений — 500 г
-олія рослинна — 50 г
-спеції (італійські трави, орегано або за смаком)
-сіль (за смаком)
-яйце — 5 шт

Нарізаємо кружальцями кабачки, також нарізаємо цибулю. Додаємо спеції, солимо і акуратно перемішуємо. Нарізаємо плавлений сир пластинками і перемішуємо з кабачками.

Додаємо рослинну олію і ставимо на повільний вогонь, постійно перемішуючи, до тих пір, поки сир повністю розплавиться.

Готуємо форму, змастивши її олією. Збиваємо виделкою яйця і змішуємо з кабачковою масою. Викладаємо в змащену форму.

Запікаємо при 180 градусах до рум’яної скоринки. Подаємо до столу!

6. Фаршировані кабачки

Складові:

— 1 кг кабачків (3-4 невеликих штуки або 1 великий)
— 500 г м’ясного фаршу
— близько 100 г зелені (порівну: листя смородини, листя часнику, петрушка)
— 100 г твердого сиру
— 2-3 ст. ложки оливкової олії

Час приготування: 30-40 хвилин

Спосіб приготування:

1) Духовку нагрійте до 210 С.
2) Якщо використовуєте невеликі кабачки, то розріжте їх вздовж. Якщо ж кабачок у вас великий, то краще за все нарізати його колами, 3-4 см в товщиною.
3) Акуратно ложкою видаліть насіння, але так, щоб у кожного шматочка залишилося дно. Не варто вичищати все наскрізь.
4) Фарш найкраще приготувати самим. Це може бути курячий фарш, яловичий або суміш яловичого і свинячого. Звичайно, готовий фарш використовувати ви теж можете.
5) Таке поєднання зелені виявляється дуже незвичним. Влітку взагалі добре будь-яку зелень використовувати. Поєднуйте кінзу, петрушку, кріп, листя селери, зелену цибулю, або як я — часник. Свіжі, духмяні листя можуть до невпізнанності змінити звичну страву. Листя малини, смородини, меліси, м’яти, шавлії, щавлю — підбирайте поєднання на свій смак.
6) Зелень дрібно-дрібно порізати і змішати з м’ясним фаршем або можна пропустити через м’ясорубку
7) Готовою начинкою нафаршируйте кабачки.
8) Поверх кожного кабачка розкладіть шматочки сиру.
9) Збризніть кабачки оливковою олією і запікайте в розігрітій до 210 С духовці протягом 15-20 хвилин. Обов’язково стежте, якщо пересушите, то фарш стане дуже сухим.

7. Оладки з кабачків з сиром і часником

Інгредієнти:
-1 середній кабачок
-1 яйце
-50 гр. натертого сиру
-зубчик часнику
-1 ст.л. борошна
-сіль, перець

Приготування:

Кабачок очистити від шкірки і натерти на великій тертці, збити яйце, добре перемішати.
Додати до кабачків натертий сир і подрібнений зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком, додати борошно, перемішати.
Смажити оладки на рослинній олії до рум’яної скоринки.
Дуже смачно їсти такі оладки з соусом із сметани і дрібно нарізаної зелені.

Смачного!

 

Поділись


Новини партнерів