Перше, що я готую з молодих кабачків. Швидка та надзвичайно смачна страва всього за 30 хвилин

Кабачки по-сербськи – це швидкий спосіб приготувати улюблений продукт по-новому. Всього 30 хвилин – рівно стільки треба чекати, поки страва буде готовою.

За роботою час пройде непомітно, а ось результат відверто порадує. Тушковані в сметані кабачки виходять дуже ніжними і соковитими.

Якщо кабачки молоді, знімати шкірку і видаляти насіння не потрібно. З перезрілими потрібно зробити і те, і інше, а м’якоть нарізати великими кубиками.

Радимо не замінювати попереднє запікання в духовці звичайним обсмажуванням. У духовці кабачки підсохнуть зовні, збережуть форму, а на сковороді ризикуєте отримати однорідну, втім, смачну масу.

Жирність сметани для страви не принципова, підійде і 10%. Замість сметани можна взяти густий йогурт без добавок.

Складові:

  • кабачок – 800 г
  • сметана – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • пшеничне борошно – 1 ст. л.
  • соняшникова олія – 3 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • паприка за смаком
  • кріп – 0,5 пуч.
  • вода – 100 мл
  • часник – 2 зуб.
  • орегано – 0,5 ч. л.
  • сушений базилік – 0,5 ч. л.

Приготування:

В піалі змішайте соняшникову олію з сухими травами, паприкою, сіллю і перцем.

Кабачки наріжте товстими півкільцями, складіть в пакет, туди ж вилийте ароматну олію, струсіть. Викладіть кабачки на деко, запікайте 15 хвилин при 200 градусах.

Сметану змішайте з дрібно рубаним кропом, подрібненим часником. Додайте яйце, борошно, влийте воду.

Запечені кабачки викладіть в глибоку сковороду, туди ж налийте сметанний соус, посоліть за смаком. Доведіть до кипіння, не забувайте періодично помішувати в процесі. Зніміть з вогню і подавайте.

Ця страва – якраз той випадок, коли температура частування на смак не впливає. Вона відмінно виступає і в якості теплої закуски, і як гарнір до курки або котлет.

Не забудьте новий рецепт страви з кабачків переслати друзям, вони будуть вам вдячні!

Джерело

Поділись


Новини партнерів