Цьому рецепту вже кілька десятків років, але мої діти, як і я в своєму дитинстві, обожнюють його

Це печиво я називаю кращим в світі! Тому що смак дуже незвичайний!

Інгредієнти :

– 1 ст. цукру
– 3 яйця
– 0,5 ч.л. соди оцет або лимонний сік для гасіння
– 250 гр. масла або маргарину
– 2,5-3 ст. борошна

приготування :

Масло або маргарин розрізати на кілька частин і дати постояти щоб добре розм’якло. У великій мисці починати (краще міксером) збивати яйця з цукром, додати погашену соду, ще раз збити, потім покласти масло (або маргарин) і як можна дрібніше його порубати, потім знову збивати, поки все не стане однорідним! Можна потихеньку додавати муку!

Додаємо до тих пір, поки тісто зручно збивати міксером, потім додаємо потроху борошно, що залишилося, але помішувати продовжуємо ложкою!

Коли ложкою теж стає важко помішувати, вивалюємо тісто в решту борошна (трохи борошна відсуваємо вбік, -додав при необхідності) і починаємо вже вимішувати руками!

Тісто НЕ повинно бути еластичним! Воно має залишитися м’яким, але не повинно липнути до рук. Якщо все ще липне, додайте ще трохи борошна (з відкладеного) і вимішайте, після пари повторів воно стане, як на фото!

Готове тісто треба накрити плівкою і прибрати в холодильник.

Тим часом включаємо духовку, розігріваємо до 200 градусів. Дістаємо м’ясорубку! Деко посипаємо борошном або застеляєм папером і дістаємо тісто з холодильника і відрізаємо приблизно чверть, решту ставимо назад в холодильник.

Тісту надаємо форму «ковбаски» і починаємо пропускати через м’ясорубку. Коли тісто починає виходити, чекаємо, поки воно опуститься сантиметрів на 5-7 і тоді рукою його піднімаємо знизу і зрізаємо ножем.

Таким чином виходить правильна форма! -Пухка квітка і підстава. Кладемо його на деко. Щоб «Квітка» теж вийшла красивою, треба зчистити залишки тіста з «решітки» м’ясорубки! Коли тісто в м’ясорубці закінчується, дістаємо ще з холодильника і продовжуємо!

Намагайтеся робити все швидко щоб тісто не почало танути на столі і втрачати форму!
Коли деко наповнене, ставимо в духовку і стежимо за готовністю! Середній час приготування 35-40 хвилин.
Печиво яке вже остигло можна посипати цукровою пудрою!

Джерело

Поділись


Новини партнерів