Є дві склянки сметани – записуй рецепт, а фрукти і ягоди влітку завжди під рукою

Влітку не дуже хочеться вмикати духовку і випікати хитромудрий торт. Якщо для урочистого обіду все ж потрібен десерт, то на допомогу прийде желейний торт з фруктами без випічки.

З цим рецептом впорається навіть дитина. Фрукти можна брати будь-які – по сезону або бажанням. Торт буде особливо актуальним в літню спеку, тому що виходить прохолодним і легким.

Складові:

  • 500 г сметани (15% -ї жирності)
  • 400 г фруктів і ягід
  • 1 ст. цукру
  • 3 ст. л. желатину
  • 1 щіпка ваніліну
  • 250 мл води

Приготування:

У склянку з водою кімнатної температури додай порошок желатину, розмішай. Дай постояти 20-25 хвилин.

Коли желатин набубнявіє, вилий його в каструльку, постав її на вогонь, помішуючи, доведи до температури 70-80 градусів. Не кип’яти! Зніми каструлю з вогню і остуди до кімнатної температури.

Сметану з’єднай з цукром і ваніліном. Збий до повного розчинення кристалів цукру.

Обсуши і вимий фрукти і ягоди. З персиків і абрикосів видали кісточки. Фрукти наріж дрібними шматочками.

В сметанний крем вилий остиглий розчин желатину, перемішай. Маса може здатися трохи рідкуватою, але не переживай, все чудово застигне.

Невелику частину фруктів залиш для того щоб прикрасити торт зверху. Решту фруктів додай до сметанного желе і ретельно перемішай, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму.

Желе з фруктами перелий в підготовлену форму або глибоку миску. Решту фруктів або ягід виклади зверху в якості прикраси.

Постав торт застигати в холодильник приблизно на 3-4 години.

Після того як торт застиг, переклади десерт на тарілку. Якщо ти робила торт в мисці, то для того, щоб дістати його, миску потрібно опустити в гарячу воду на 10-15 секунд.

Сметанно-желейний торт з фруктами виходить смачним і легким.

Ми звикли думати, що смачні десерти обов’язково повинні бути складними. Але навіщо все ускладнювати, якщо можна приготувати дивовижний торт, навіть не використовуючи духовку!

Джерело

Поділись


Новини партнерів