Ніжний рецепт: пісочний польський пляцок з легким кремом

Пляцок – це завжди красиво, особливо в розрізі. Складається з декількох шарів, кожен з яких абсолютно не схожий на інший.

Основні інгредієнти:

  • Для тіста: 1 чайна ложка розпушувача, 250 г борошна, 50 г цукру, 100 грамів вершкового масла, 3 жовтки.
  • Для крему: 1 столова ложка борошна, 1 столова ложка крохмалю, 250 мл молока, 50 г цукру, 2 жовтки, 1 пакетик ванільного цукру, 100 грамів вершкового масла.
  • Для меренги: 4 білка, 125 грамів цукрової пудри, 0.5 столової ложки крохмалю.
  • Також знадобляться: 60 грамів пелюсток мигдалю, 225 г заморожених ягід або варення.

Процес приготування:

  • Висипати 200 грамів борошна в ємність, масло нарізати, все перетерти руками, додати цукор, розпушувач, жовтки. Замістити тісто, потроху підсипаючи борошно по мірі необхідності. Якщо тісто замішується в грудку і розсипається, можна додати ложку води.
  • Взяти форму розміром 20Х30 або 25Х30 (можна деко), застелити папером, щоб краї трохи виступали за борти. Розкачати тісто, намотати на качалку, акуратно перенести на форму, розподілити по всій поверхні.
  • Ягоди або варення розсипати по тісту.
  • 4 білки збити з цукровою пудрою, всипати крохмаль, ретельно перемішати. Меренгу викласти на ягоди, розподілити рівномірно, посипати горіхами.Випікати 40 хвилин при температурі 180. Якщо білки пригоряють, можна накрити фольгою.
  • Тепер потрібно зварити крем. У невелику ємність з антипригарним покриттям вилити молоко, додати ванілін, цукор, крохмаль, жовток, борошно. Все перемішати, варити на невеликому вогні, поки не загусне, помішувати. Зняти, дати охолонути.
  • Вийняти корж з духовки, остудити, обережно вийняти з форми, розрізати на дві частини.
  • Коли крем став холодним, збити вершкове масло і додавати по ложці крем, постійно збиваючи. Кремом промазати половину коржів, накрити другою половиною, притиснути, залишити охолоджуватися в холодильнику 2 години.
  • Порізати на шматочки і пригощатися. Приємного апетиту!

Джерело

Поділись


Новини партнерів