Як приготувати смачний гратен з картоплею та сиром

Зверніть увагу, що гратен з картоплею та сиром є досить ситною та калорійною стравою. Утім, якщо ви будете стежити за фігурою та регулярно займатися спортом, то зможете насолоджуватися подібними стравами без страху набрати зайві кілограми.

Ми знаємо, що сучасна людина має велику кількість важливих зобов’язань, регулярно переживає стрес та постійно намагається впорядкувати безліч думок у своїй голові. Утім, на бажання можна навіть за такого шаленого темпу життя знайти можливість цікаво та корисно провести час на кухні.

Якщо ви хочете приготувати щось напрочуд смачне та ситне для всієї родини, спробуйте цей гратен з картоплею та сиром.

Очищення розуму від негативу та приготування смачної вечері для сім’ї може стати чудовою традицією у вашій домівці, адже це не тільки допоможе вам відволіктися від буденних проблем, але й дасть змогу зробити приємний сюрприз для найближчих людей.

Перш ніж ви візьметеся за приготування цієї страви, радимо звернути увагу на те, що гратен з картоплею та сиром є досить калорійним та важким для шлунка. Утім, не варто одразу відмовлятися від цього рецепта, адже він може стати для вас напрочуд приємною знахідкою.

Для того, щоб під час вживання гратена не перейматися через зайві калорії, необхідно завжди зважати на розмір порцій та частоту споживання страви. Гратен з картоплею та сиром містить велику кількість калорій та вуглеводів, а також крохмаль та жири. Утім, не варто забувати, що ця страва призначена не для однієї особи, а для всієї родини.

Що потрібно знати про гратен з картоплею та сиром?

Погодьтеся, що картопля та сир є одними з найпоширеніших продуктів, а запікання – одним з найпопулярніших способів приготування різних страв. Пам’ятайте, що не існує “шкідливих” та “жирних” страв. Усе залежить від вашого стилю життя та підбору страв до щоденного раціону.

картопляні страви з сиром

Саме ці критерії необхідно брати до уваги, перш ніж братися за приготування тієї чи іншої страви. До того ж варто пам’ятати, що більшість харчових міфів є не більше, ніж вигадкою.

Якщо ви хочете урізноманітнити меню та здивувати родичів чи гостей, радимо неодмінно спробувати цей гратен з картоплею та сиром. Він є не лише напрочуд смачним, але і недорогим та простим у приготуванні, якщо ви дотримаєтеся всіх рекомендацій, які знайдете в цій статті. До того ж ця страва знайде справжньою знахідкою, якщо ви захочете цікаво та з користю провести час в родинному колі.

Гратен з картоплею та сиром: простий рецепт

Настав час братися до роботи та готувати цю неймовірну страву, яка поєднує в собі виразний пікантний смак плавленого сиру із м’якістю та ніжністю запеченої картоплі.

Ми також рекомендуємо регулярно вживати цю страву, якщо ви хочете вживати якомога більше незамінних здорових вуглеводів. Гратен з картоплею та сиром є дуже смачним та універсальним, адже ця страва чудово поєднується з рисом, райськими бананами, овочевими салатами чи просто шматочком хліба.

рецепт гратену

Усе, що потрібно зробити для приготування цього рецепта – це уважно дотримуватися всіх рекомендацій, які ви знайдете в цій статті. Важко заперечити, що ця страва потребує великої уважності до деталей. Утім, кінцевий результат неодмінно вартий всіх докладених зусиль.

Інгредієнти:

  • 5 великих картоплин (1 кг)
  • 1 столова ложка меленого часнику (15 г)
  • 2 чайні ложки солі (10 г)
  • 1 склянка сиру пармезан (200 г)
  • 1 склянка натуральних нежирних вершків (240 мл)
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю (15 г)
  • дрібка мускатного перцю (на бажання)

Спосіб приготування:

  1. Перш за все потрібно ретельно помити картоплю, адже зазвичай її продають з великою кількістю бруду.
  2. Щойно ви очистили картоплю від землі та бруду, зніміть з неї шкірку.
  3. Перш ніж взятися за подальше приготування страви, потрібно попередньо розігріти духовку до 175°С, адже пізніше вона знадобиться для запікання гратена.
  4. Після очищення наріжте картоплю кружальцями. Намагайтеся, щоб всі шматочки були однакової товщини.
  5. Обов’язково густо змастіть форму для запікання вершковим маслом. Рівномірно покрийте ним всю форму зсередини, щоб компоненти гратена не прилипли до дна та стінок.
  6. Далі приготуйте заливку для гратена. Для цього змішайте вершки, часник, сіль та мелений чорний перець. Можна додати дрібку мускатного горіха для аромату.
  7. Ви можете використати для змішування інгредієнтів вінчик та з’єднати їх в невеликій каструлі на плиті. Можна перемішати компоненти при кімнатній температурі, і вже потім помістити їх у духовку.
  8. Додайте до заливки одну склянку сиру пармезан.
  9. Після цього перейдіть до викладання картоплі у форму для запікання. Спробуйте акуратно викласти шматочки в кілька рядів один на другий.
  10. Щоб приготувати гратен з картоплею та сиром, потрібно викласти шари страви таким чином: один шар нарізаної тоненькими шматочками картоплі, потім заливка, тоді знову шар картоплі, вкритий заливкою. Викладати гратен потрібно до використання всіх інгредієнтів.
  11. Помістіть гратен в духовку та запікайте страву впродовж 45 хвилин. Якщо ви все зробили правильно, то отримаєте вишуканий гратен з картоплею та сиром – ситну та напрочуд смачну домашню страву.
  12. Якщо ви хочете зробити на страві гарну золотаву скоринку, радимо за кілька хвилин до готовності увімкнути в духовці режим верхнього нагріву або гриль.

Джерело

Поділись


Новини партнерів