Молочний хліб – настільки м’який і ніжний, що нагадує солодку вату

Майстерність японських пекарів багатьом тільки сниться, і все ж дещо може повторити навіть дитина. Той, хто бував в Японії, знає, який хліб там продається: м’який, як пух, і повітряний, немов хмара. Це дріжджове тісто на молоці абсолютно не нагадує звичні буханки хліба з ароматною, але жорсткою кіркою. Воно буквально тане в роті …

Така м’якість досягається за допомогою спеціальної техніки «тенджонг» , в якій, незважаючи на її унікальність, немає нічого складного: частина тіста просто заварюється, а потім додається до решти маси. Саме цей клейстер буде відповідати за те, у скільки разів тісто збільшиться і наскільки пористим вийде. Чимось воно нагадує монастирські паски або бріош.

Складові:

  • Молоко – 250 мл
  • Пшеничне борошно – 360 г
  • Сухі дріжджі – 0,25 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло – 20 г

Приготування

У 150 мл теплого молока додайте цукор і дріжджі, перемішайте і почекайте 15 хвилин, поки дріжджі не піднімуться шапочкою.

За цей час приготуйте тенджонг. Змішайте 100 мл молока з 20 г борошна і варіть суміш на середньому вогні до консистенції пудингу. Зніміть з плити і дайте клейстеру трохи охолонути.

Змішайте 340 г просіяного борошна з сіллю, додайте яйце, вершкове масло і дріжджі з молоком. Трохи перемішайте інгредієнти, додайте заварений клейстер і замісіть м’яке, податливе тісто.

Перекладіть тісто в миску, змащену маслом, і дайте йому піднятися. На це піде півтори години. Потім тісто обминається, розділяється на три частини і викладається трьома брусками в форму.

Найлегше згорнути три товстих рулети і щільно їх укласти, як це роблять в Японії. Якщо укласти їх один до одного, тісто буде підніматися вгору, якщо залишити зазори, то буде трохи більш плоским.

Збийте друге яйце з 2 ст. л. молока і змастіть цією сумішшю хліб. Випікайте його 30 хвилин при 180 градусах.

І ще один нюанс, для хліба краще знайти високу форму для випічки, щоб він не розходився. Формують його в формі трьох брусочків, які щільно прилягають один до одного, що дозволяє зручно розділити на порції після випікання.

Сподобався наш рецепт японського хліба? Розкажіть про нього друзям!

Джерело

Поділись


Новини партнерів