Підбірка рецептів найсмачніших та найоригінальніших закусок для святкового столу

Закусок на святковому столі має бути багато, тому пропонуємо вам підбірку рецептів апетитних, нескладних в приготуванні закусочних кульок на будь-який смак.

Симпатичні сирні кульки вдало впишуться будь святкове меню, ідеально підійдуть до легких алкогольних напоїв і безсумнівно сподобаються вашим гостям

1. Сирні кульки з фісташками і виноградом

Інгредієнти на 15 шт.:

  • сир фета 350 грам;
  • виноград солодкий великий (найкраще без кісточки) 15 шт .;
  • лимон 0,5 шт .;
  • фісташки 50 грам;
  • свіжа зелень для прикраси.

Приготування:

  • Фісташки очистити і порубати ножем або подрібнити за допомогою блендера.
  • Лимон ретельно помити, обсушити і зняти цедру (тільки жовту частину). Цедру натерти на дрібній тертці.
  • Фету розім’яти виделкою, додати лимонну цедру і перемішати.
    Виноград помити і обсушити.
  • З сирної маси сформувати коржі, в центр коржа покласти виноградину і сформувати кульку.
  • Обваляти кульки в рубаних фісташках.
  • Викласти кульки на тарілку і поставити в холодильник на 30-40 хвилин для охолодження.
  • Подавати, за бажанням, прикрасивши свіжою зеленню.

2. Закусочні кульки з сиру з корейською морквою і фісташками

Інгредієнти на 15-16 шт .:

  • сир 10-15% 400 грам;
  • сметана 3 ст. ложки;
  • яйця 3 шт .;
  • морква по-корейськи 100 грам;
  • фісташки солоні 50 грам;
  • свіжа або заморожена зелень;
  • часник 2 зубчики (за бажанням);
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Яйця відварити круто, очистити, розділити на білки і жовтки. Окремо натерти білки і жовтки.
  • З моркви по-корейськи злити зайву рідину і дрібно нарізати.
  • Фісташки очистити від шкаралупи і подрібнити ножем або за допомогою блендера.
    Зелень дрібно нарізати.
  • З’єднати в мисці сир, терті білки, моркву, фісташки, посолити, заправити сметаною і перемішати.
  • За бажанням, додати в масу роздавлений через прес часник.
  • Вологими руками скачати з маси кульки, завбільшки з волоський горіх, викласти на дошку і поставити в холодильник на 1 годину.
  • Охолоджені кульки викласти на тарілку і посипати тертими жовтками.
  • За бажанням, прикрасити закуску свіжою зеленню, тонко нарізаними смужками огірка або листям салату.

3. Сирні кульки з крабових паличок

Складові:

  • сир твердий 200 грам;
  • сир плавлений 1 шт. (100 грам);
  • яйце 4 шт .;
  • часник 1-2 зубчики;
  • майонез (сметана, натуральний йогурт) 2-3 столові ложки;
  • крабові палички 120 грам.

Приготування:

  • Яйця відварити круто, остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.
  • Твердий сир і плавлений сир натерти на дрібній тертці.
  • Крабові палички натерти на дрібній тертці.
  • З’єднати разом яйця, обидва сири, 1/3 крабових паличок, додати роздавлений через прес часник, майонез (сметану, натуральний йогурт) і перемішати до однорідності.
  • З отриманої маси сформувати 12-16 кульок розміром з волоський горіх.
  • Обваляти кульки в крабовій стружці, що залишилася.
  • Викласти кульки на тарілку і відразу подавати.

4. Сирні кульки з горіхами, журавлиною і зеленню

Складові:

  • вершковий сир (Філадельфія) 250 грам;
  • твердий сир (чеддер) 150 грам;
  • коньяк або бренді 2 столові ложки;
  • сушена журавлина 80 грам;
  • волоські горіхи 80 грам;
  • петрушка пучок.

Приготування:

  • Сушену журавлину промити, обсушити, залити коньяком або бренді і залишити на 10-15 хвилин.
  • Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою блендера.
    Петрушку дрібно порубати.
  • Твердий сир натерти на тертці, з’єднати з вершковим сиром і перемішати.
  • Додати в сирну масу 2/3 журавлини разом з алкоголем і перемішати.
  • Сформувати з сирної маси кульки, завбільшки з волоський горіх, обваляти їх в подрібнених горіхах, зелені і журавлині, що залишилася.
  • Викласти кульки на тарілку і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.
  • Особливо смачно подавати кульки разом з вином.

Джерело

Поділись


Новини партнерів