Дивовижні на смак смажені пиріжки з картоплею на кефірі

Так уже склалося, що пиріжки я готую не часто. Але ці тонкі смажені пиріжки з картоплею і кропом на кефірі я обов’язково буду готувати ще, вже дуже вони мені сподобалися. Це дуже зручно і практично в разі відсутності часу.

Час приготування: 45 хвилин. Кількість порцій — 13 шт.

Складові:

  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. розпушувача (без гірки)
  • 1 ч.л. солі (без гірки) +0,5 ч.л. солі
  • 0,4 ч.л. меленого чорного перцю
  • 2 ст.л. соняшникової олії + 50 мл для смаження
  • 350 г борошна
  • 350 г картопляного пюре
  • свіжий кріп

Приготування:

250 мл кефіру змішуємо з одним яйцем, чайною ложкою солі і чайною ложкою розпушувача. Чайні ложки без гірки. Також додаємо в кефір дві столові ложки соняшникової олії.

Всього нам потрібно додати 350 г борошна, але додавати ми його будемо частинами. Спочатку додаємо половину борошна, перемішуємо все ложкою або виделкою. Потім додаємо ще частину борошна і приблизно 50 г борошна залишаємо невикористаним. Воно знадобиться нам трохи пізніше.

Тісто вимішуємо руками, змазаними соняшниковою олією. Воно вийде дуже м’яким і ніжним. Можливо, тісто буде злегка липнути до рук і поверхні, але це не страшно.

Тісто на кефірі для смажених пиріжків готове. Накриємо його харчовою плівкою, яка захистить тісто від обвітрювання, і перейдемо до підготовки начинки для пиріжків з картоплею.

У мене 350 г картопляного пюре. Саме стільки картоплі необхідно для приготування смажених пиріжків з отриманої кількості тіста. Додаємо в картоплю сіль, перець і дрібно порізаний кріп. Гарненько перемішуємо начинку.

Повернемося до тіста. Гарненько присипаємо робочу поверхню борошном (ось тут нам і знадобляться залишені 50 г борошна) і розгортаємо приблизно половину тіста (зручніше працювати не з усім тістом відразу, а з частинами).

Товщина пласта — 5 мм. За допомогою кружки вирізаємо з розкачаного тіста кола.

Візуально ділимо кола на дві частини. На одну частину кладемо начинку. Я відміряла начинку десертною ложкою (брала начинку з невеликою гіркою).

Колами, що залишилися, накриваємо кола з начинкою і щільно защипуємо краї пиріжків. Таким чином у нас вийшли якісь кола з начинкою, які поки що мало нагадують пиріжки.

Тепер з цих невиразних кіл з начинкою формуємо пиріжки. Це робиться буквально одним рухом качалки. Злегка придавлюючи пиріжок проходимося по ньому качалкою від низу до верху, достатньо одного разу. Виходить ось такий акуратний пиріжок довгастої форми.

І не забуваємо, що у нас залишилося ще тісто. До нього додаємо обрізки від першого розкочування і продовжуємо процес.

У мене вийшло рівно 13 пиріжків. Всі акуратні і однакові, і це без особливих зусиль з мого боку.

Розігріваємо в пательні олію, приблизно 50 мл, і обсмажуємо пиріжки партіями по 3-4 штуки до золотистого кольору з обох сторін. Приблизний час обсмажування — 2,5-3 хвилини з кожного боку.

Готові тонкі пиріжки з картоплею і кропом на кефірі подаємо до столу гарячими зі сметаною або будь-якими соусами.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів