Надзвичайно смачна та соковита качка стане окрасою різдвяного столу, та заполонить вас своїм ідеальним смаком

Приготувати цілу качку напередодні новорічних свят наважиться не кожна господиня, помилково вважаючи, що птиця вийде жорсткою, зі специфічним запахом, а ціла гора зіпсованих інгредієнтів відправиться у відро для сміття. Качка на нашим рецептом – зовсім інша справа: навіть новачкові на кухні під силу зробити жорстке м’ясо м’яким, соковитим та ароматним!

Вдалий рецепт святкової птиці повинен бути в арсеналі кожної господині. У цій статті ми розповімо, як приготувати качку м’якою і соковитою немов пух, здивувати гостей і стати справжньою майстринею кулінарії. Правильний маринад і вдалий соус прийдуть на допомогу і подарують новорічне частування у вигляді рум’яної птиці, що тане в роті.

Складові:

  • тушка качки
  • 4-5 кислих яблук
  • 115 г свіжого апельсинового соку
  • 100 г соєвого соусу
  • 30 г тертого імбиру
  • 2 ст. л. меду для маринаду
  • 1 ст. л. апельсинової цедри
  • 2 ч. л. сушеного часнику
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. меду для начинки
  • 1/4 ч. л. кориці
  • апельсини для прикраси

Інгредієнти для соусу:

  • 10-12 ст. л. соку і жиру з качки
  • 170 г свіжого апельсинового соку
  • м’якоть 1 апельсина
  • 1-2 ч. л. крохмалю
  • 1-2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 50 мл води
  • 1 щіпка кориці

Приготування:

Качку випатрай та ретельно промий, очисти від пір’я і обов’язково зріж сальні залози, розташовані на хвості, інакше птах може виділяти неприємний запах навіть після приготування.

В окремій посудині змішай соєвий соус, апельсиновий сік, імбир, цедру апельсина і мед. Помішуй маринад, поки мед не розчиниться.

Готовим маринадом залий качку, накрий ємність харчовою плівкою і відправ в холодильник на 24 години. Врахуй, що час від часу необхідно перевертати птаха, щоб м’ясо замаринувалося рівномірно.

1 яблуко очисти від середини, наріж кільцями і виклади на деко, попередньо застелене фольгою. Часник змішай з меленим чорним перцем і ретельно натри сумішшю тушку птиці, діставши її з маринаду.

Решта яблука разріж на 4 частини, присипаючи корицею, додай 1 ст. л. меду і ретельно перемішай. Нафаршируй качку ароматними яблуками, закрий отвір бамбуковою шпажкою або зубочистками, зверху вкрий фольгою. Постав птицю в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.

Дістань качку з духовки, зніми фольгу, а сік і жир, отриманий під час запікання птиці, акуратно збери в окрему миску (вистачить 10-12 ст. л.). Качку знову оберни фольгою і відправ в духовку ще на 30 хвилин.

Поки птах запікається, приготуй соус: в сотейник вилий качиний жир, додай апельсиновий і лимонний сік, корицю, мед, добре перемішай і доведи суміш до кипіння. Крохмаль змішай з водою і додай в соус. Помішуючи, доведи рідину до кипіння. Якщо соус виходить дуже рідким, додай ще трохи крохмалю, розведеного з водою.

У киплячий соус додай м’якоть апельсина, ще раз доведи до кипіння і зніми з вогню. Соус повинен вийти кисло-солодким, якщо чогось не вистачає – додай мед, цукор або лимонний сік.

Дістань качку з духовки, зніми фольгу, полий птицю жиром і соком. Крила, ніжки і хвіст оберни фольгою, щоб вони не підгоріли. Запікай ще 20 хвилин до рум’яної скоринки.

Перевір готовність качки з допомогою зубочистки: якщо випливає світлий сік, значить вона готова. Накрий качку фольгою і залиш на 15 хвилин «відпочити».

Готову птицю виклади на тарілку, прикрась апельсинами і швидше подавай до столу з фірмовим соусом. Смачного!

Запекти соковиту качку під силу навіть новачкові на кухні! Щоб м’ясо птиці вийшло ніжним і м’яким, а аромат звів з розуму ще під час готування, сміливо слідуй нашому перевіреному рецепту і не переживай, що старання зійдуть нанівець – дивовижна новорічна качка вийде з першого разу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів