7 надзвичайних ідей для святкових закусок з огірка, які вразять вас і ваших гостей своїм бездоганним виглядом та ідеальним смаком

Коли виникає необхідність вибирати між смаком і користю, більшість зазвичай вибере перше. І нехай ненаситність, як і раніше залишається одним з смертних гріхів, давайте залишимо аскезу аскетам. Тому що смачна їжа не тільки краще засвоюється, а й на радісні думки налаштовує. Так чому б не зробити цей смак максимально корисним?!

Зі святкового столу не обов’язково викочуватися, а потім, щоб підшлункова не відмовила, пачками пити панкреатин. Закуски будуть не менш апетитними, якщо десь ви заміните майонез йогуртом, жирні шпроти консервованим тунцем у власному соку (до речі, коштують вони однаково), а плавлені сирки м’яким сиром.

Сьогоднішні святкові закуски навіть закоренілий скептик не назве шкідливими. Їхній основний інгредієнт – огірок! А щоб у вас не виникло проблем з нарізкою акуратних слайсів, озбройтеся овочерізкою.

Красиві закуски з огірка

Дієтичні рулетики з сиром

Для начинки змішайте 200 г сиру жирністю 5% з 2 ст. л. грецького йогурту. Додайте подрібнені 2 зуб. часнику і 0,5 пуч. зелені (кріп, базилік, зелена цибуля). Посоліть, поперчіть за смаком, перемішайте. Сформуйте і прикрасьте рулетики перед подачею.


Роли з огірка з м’яким сиром і лососем

100 г м’якого сиру змішайте з подрібненим кропом, 50 г слабосоленого лосося, нарізаного дрібними кубиками. Додайте кілька крапель лимонного соку, 1 ч. л. оливкової олії, сіль, перець за смаком і ретельно перемішайте масу. Огіркові слайси викладіть на дошку, уздовж широкого краю викладіть трохи начинки, скрутіть рол, потім розріжте його на шматочки.

Рулетики з огірка з копченим лососем

Для начинки використовуйте ту ж основу, що і в попередньому рецепті. Замість слабосоленого лосося візьміть копчений (розімніть його виделкою). Отриману масу нанесіть на огірок, згорніть рулетом, скріпіть зубочисткою.

Рулетики з огірків з редискою і авокадо

М’якоть 2 авокадо наріжте кубиками, рясно полийте соком лайма, поперчіть, посоліть, розімніть виделкою. 0,5 кг крупного редису вимийте, наріжте соломкою. Скибочки огірка змастіть пастою авокадо, покладіть трохи соломки з редису, згорніть рулетом. Прикрасьте закуску кінзою і меленим коріандром.

Рулети з огірка з сиром і маслинами

200 г нежирного сиру змішайте з подрібненими маслинами і каперсами (по 50 г), 3 ст. л. сметани і нарізаною зеленню кропу. Посоліть, поперчіть масу, перемішайте.

Рулетики з огірка з креветками

4 варених яйця очистіть, натріть на тертці. 200 г креветок бланшуйте, очистіть від панцирів. Половину креветок дрібно наріжте, додайте в миску до яєць. Туди ж відправте 1 ст. л. гірчиці в зернах, 1 ст. л. сметани, по щіпці чорного перцю і солі, подрібнений кріп. Сформуйте рулетики, прикрасьте цілими креветками.

Рулетики з огірка з в’яленими томатами

На сковороду з 1 ст. л. оливкової олії відправте 1 нарізаний кубиками болгарський перець, 5-6 половинок в’ялених томатів, жменю подрібнених оливок. Полийте лимонним соком, тушкуйте 5 хвилин, дайте охолонути. 200 г фети розкришіть, додайте до тушкованих овочів, перемішайте. Отриману масу загорніть в огіркові пластинки, рулетики скріпіть шпажкою, прикрасьте половинками помідорів чері.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів