Надзвичайно пухкий пиріг-п’ятихвилинка: простий рецепт, який не залишить після себе гори брудного посуду на кухні

Випічка на кефірі – коник багатьох господинь, які вміють готувати не тільки смачно, але і швидко.

З склянки кефіру можна зробити цілу тарілку кексів або один пишний пиріг з родзинками, не витративши багато часу.

Кефірне тісто-заливка готується в одному посуді, його не треба розкачувати або відправляти на кілька годин в холодильник.

З такого тіста виходить дуже ніжна, пориста випічка з приємною текстурою.

Складові:

  • Яйце – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 2 скл.
  • Кефір – 1 скл.
  • Цукор – 1 скл.
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Ізюм – 100 г
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Приготування:

У глибокій мисці за допомогою блендера змішайте яйця, цукор і кефір.

Помішуючи, насипте частинами борошно, додайте розпушувач, ванілін і родзинки.

Форму для випічки змастіть маслом, вилийте в неї тісто.

Випікайте пиріг протягом 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірте сірником.

Апетитний пиріг з ванільним ароматом можете посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю. Подавайте ласощі до чаю і насолоджуйтеся приємною випічкою в компанії друзів, з якими, до речі, було б непогано поділитися цим рецептом!

Джерело

Поділись


Новини партнерів