Ці апетитні кульки не містять м’яса, а смакують як натуральна яловичина: геніальна страва

От буває ж так: людина не їсть якийсь певний продукт, тому що в дитинстві отримав в зв’язку з ним гастрономічну травму. Для багатьох таким продуктом стала перловка. Каша дуже корисна, але якось, погодьтеся, не надихає.

Втім, когось не надихає, а когось дуже навіть. Дізнайтеся, наскільки крутою може бути перловка! Пропонуємо задіяти її в приготуванні головного фуд-тренда сучасності – фалафеля. Відмінний спосіб урізноманітнити пісне меню і раціон вегетаріанця.

Отже, нут міняємо на перловку (до речі, дуже зручно зварити її напередодні), замість кунжутної пасти беремо баклажани. Не бачите логіки? Вона є: баклажани додають пікантного смаку і скріплюють кульки. Далі діємо за аналогією з оригінальним рецептом фалафель: ароматна зелень, часник, спеції.

Складові:

  • Перлова крупа – 250 г
  • Баклажан – 300 г
  • Сухарі для паніровки – 4 ст. л.
  • Базилік – 0,5 пуч.
  • Петрушка – 0,5 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Приготування:

Перловку ретельно промийте, залийте водою, відваріть до напівготовності (близько 20 хвилин, чекати повного розварювання не потрібно).

Баклажани наріжте кубиками, посоліть. Залиште на 5 хвилин, потім промийте, відкиньте на друшляк. У сковороді розігрійте трохи оливкової олії, обсмажте баклажани до м’якості.

Перловку остудіть, зайву воду, якщо залишилася, злийте. Додайте до каші баклажани і очищені зубчики часнику, перетворіть масу на пюре за допомогою блендера.

Отриману масу поперчіть, посоліть за смаком, додайте лимонний сік і нарізану якомога дрібніше зелень. Ретельно перемішайте.

Змоченими у воді руками скачайте з маси кульки завбільшки з великий волоський горіх. Обваляйте кожну в панірувальних сухарях, потім обсмажте в оливковій олії.

Готовий фалафель викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Порада від редакції: кульки з перловки після обсмажування складіть в підходящу ємність, влийте трохи овочевого бульйону або води, додайте томатну пасту і поставте на вогонь. Окремо потушкуйте цибулю з морквою і болгарським перцем, посоліть, поперчіть за смаком. Приправте паприкою, сухими ароматними травами і тушкуйте 15 хвилин. Чудова друга страва готова!

Якщо ідея припала вам до душі, будь ласка, поділіться нею з друзями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів