Яблучні деруни за 10 хвилин – максимум смаку за мінімум часу

Так швидко випічку до чаю ви ще не готували. Всього 10 хвилин – і ароматні яблучні деруни вже будуть у вас на столі поруч з чашкою чаю!

Просто класний рецепт з доступних продуктів!

Інгредієнти:

  • яблука (будь-які, на ваш смак) – 2 штуки,
  • лимонний сік – 1 столова ложка,
  • сире куряче яйце – 1 штука,
  • цукровий пісок – приблизно 30 грам (але краще брати за смаком),
  • ваніль
  • пшеничне борошно – 50-60 грамів.

Приготування:

Яблука (який сорт взяти, вирішувати вам – це не важливо) миємо, обсушуємо і разом з шкіркою тремо на крупній тертці, не чіпаємо серцевину. Порада: В яблучній шкірці більше всього вітамінів, але, якщо вона вам категорично не подобається, можете її прибрати.

Терті яблука віджимаємо від соку, відразу додаємо в них лимонний сік (щоб не потемніли), цукровий пісок і перемішуємо. Порада: Кількість цукру регулюйте на свій розсуд: орієнтуйтеся на яблука і смаки своєї сім’ї.

Потім відправляємо в миску з фруктами ваніль, сире куряче яйце, перемішуємо.
Після чого всипаємо просіяне пшеничне борошно і знову перемішуємо. Ось в принципі і все – тісто готове: воно по густоті нагадує тісто для оладок. Порада: Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж за рецептом: все залежить від соковитості яблук і якості самого борошна.

На розігріту сковороду з рослинною олією викладаємо тісто столовою ложкою.

Обсмажуємо деруни з обох боків на середньому вогні, до красивого золотистого кольору. Готові яблучні оладки знімаємо на тарілку, застелену паперовими рушниками.

Деруни можна полити рідким медом, або подати зі сметаною. Яблучні деруни люблять і діти, і дорослі: а до чаю така випічка просто незамінна! Ароматні, ніжні і дуже красиві оладки настільки смачні, що неможливо відірватися. Та цього, в принципі, і не потрібно – вони майже дієтичні, тому зайвих сантиметрів на талії точно не додадуть.

Джерело

Поділись


Новини партнерів