ТОП-6 рецептів низькокалорійних салатів з морквою: приготування займає лічені хвилини, а користь-колосальна!

Морква – це джерело корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Якщо вживати цей овоч щодня, можна знизити рівень холестерину, запобігти розвитку атеросклерозу, інсульту і інфаркту, а також зміцнити імунітет. Салати з морквою – відмінна їжа для схуднення та оздоровлення всього організму. Тим більше, виявляється, натерта на дрібній тертці морква є більш корисною.

Ми зібрали для вас найсмачніші і корисні салати зі свіжої морквою. Заправляйте їх олією, сметаною або йогуртом – так каротин, яким багата морква, краще засвоїться, і ви отримаєте максимум енергії і корисних речовин.

Морквяний салат з яйцем

Складові:

  • 4-5 морквин середнього розміру
  • 5-6 варених яєць
  • 2-3 зуб. часнику
  • 1-2 ст. л. сметани або натурального йогурту
  • 1 щіпка солі
  • Зелень за смаком

Приготування:

  • Моркву натріть на тертці середнього розміру.
  • Очищені яйця натріть на тій же тертці або наріжте дрібними кубиками.
  • Часник пропустіть через прес.
  • Змішайте всі інгредієнти, посоліть і заправте сметаною (йогуртом). Все добре перемішайте – ваш салат готовий!

Салат з моркви і капусти

Складові:

  • 1-2 середні моркви
  • 1/4 частина середнього качана білокачанної капусти
  • Зелена цибуля за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • 1 ст. л. рослинної нерафінованої олії

Приготування:

  • Капусту дрібно і тонко наріжте, розімніть, посоліть.
  • Моркву натріть на крупній тертці.
  • Зелену цибулю дрібно наріжте (можна замінити і звичайним ріпчастою цибулею).
  • Змішайте всі інгредієнти, додайте перець, олія та перемішайте.

Солодкий салат з моркви з родзинками

Складові:

  • 2 середні моркви
  • 100 г родзинок
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 100 г йогурту
  • Мелена кориця на кінчику ложки

Приготування:

  • Ізюм залийте окропом і залиште на 5-10 хвилин, щоб він розпарився.
  • Натріть моркву на дрібній тертці.
  • Приготуйте соус-заливку: змішуйте мед, сік лимона і корицю, додайте йогурт.
  • Залийте соусом моркву з родзинками, перемішайте. Охолодіть 15 хвилин в холодильнику і подавайте на стіл.

Листковий салат «По-французьки»

Складові:

  • 2 середні моркви
  • 2 кисло-солодких яблука
  • 3 зварених круто яйця
  • 100 г твердого сиру 17% -ї жирності
  • 1/4 ріпчастої цибулі
  • 2-3 зуб. часнику
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Кефір за смаком

Приготування:

  • Яйця, моркву, яблука (без шкірки) і сир натріть на тертці.
  • Часник дуже дрібно порубати.
  • Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обшпарте окропом, опустіть в крижану воду на 3 хвилини і відкиньте на дрібне сито. Дайте воді стекти. Це усуне гіркий присмак.
  • Салат викладайте шарами: 1-й шар – цибуля, 2-й шар – яблуко, 3-й шар – яйце, 4-й шар – морква + часник, 5-й шар – сир. Повторіть шари.
  • Заправте кефіром або йогуртом.
  • Приберіть салат в холодильник, дайте йому настоятися протягом години-півтора.

Салат «Любовь-морковь»

Складові:

  • 1-2 моркви
  • 1-2 яблука
  • 2 ч. л. меду
  • 1 ст. л. білого винного оцту

Приготування:

  • Змішайте мед з білим винним оцтом.
  • Очищені яблука та моркву натріть на крупній тертці.
  • Заправте яблучно-морквяний суміш соусом з меду і винного оцту. Добре перемішайте.

Легкий салат для здоров’я і фігури

Складові:

  • 1 велика морква
  • 1 зелене яблуко
  • 1 апельсин
  • 1/6 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меду
  • 2 ст. л. йогурту без добавок

Приготування

  • Моркву натріть на крупній тертці.
  • Яблуко наріжте брусочками.
  • Очищений апельсин наріжте кубиками.
  • Всі інгредієнти змішайте, додайте корицю і мед.
  • Заправте йогуртом. За бажанням можете додати в салат горіхи, родзинки.

Включайте в свій раціон ці легкі і ситні морквяні салати, і незабаром ви відчуєте, як тануть ваші зайві кілограми. Імпровізуйте, видумуйте свої нові складові дієтичного салату і отримуйте красиву фігуру, відмінний настрій і відмінне здоров’я. Діліться статтею з друзями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів