Надзвичайно смачний пиріг швидкого приготування на сковороді

Рецепт пирога на сковороді виручить в будь-якій ситуації: коли у вас мало часу, не працює духовка або коли ви перебуваєте на дачі. Готується така випічка без використання дріжджів, але завжди виходить м’якою і пишною.

Для начинки підійде не тільки сир, а й бринза або адигейський сир. І з твердих сортів сиру рекомендуємо використовувати голландський. Але ви маєте право вибрати свою комбінацію. Тільки уявіть: повітряне тісто з тягучою сирною начинкою… Одним словом, успіх цієї страви гарантовано!

Складові:

  • Пшеничне борошно – 5 скл.
  • Кефір – 500 мл
  • Соняшникова олія – 130 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сир – 200 г
  • Твердий сир – 200 г

Приготування:

У кефір додайте 50 мл рослинної олії, 1 яйце і сіль. Ретельно перемішайте і трохи підігрійте суміш на вогні, продовжуючи помішувати.

У теплу суміш просійте 3 скл. борошна, перемішайте виделкою до більш-менш однорідної маси.

Решта 2 скл. борошна просійте на робочу поверхню і змішайте з содою. Викладіть тісто в цю муку і вимішуйте до тих пір, поки майже все борошно не опиниться в тісті.

Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин. За цей час через реакцію соди з кефіром тісто придбає м’яку, пластичну і трохи пористу консистенцію.

Тим часом приготуйте начинку: голандський сир натріть на тертці, змішайте з сиром і двома яйцями. Ретельно перемішайте до однорідної маси. Можете підсолити за смаком.

Тісто знову потрібно вимісити (все борошно, що залишилася борошно повинне бути використане в тісті) і дайте полежати ще 10 хвилин. Розділіть начинку і тісто на кілька рівних частин, за розміром пирога на сковороду. Вийде від 4 до 8 частин, в залежності від того, якого розміру пироги хочете отримати. У нас – 4. Скачайте шматки тіста в кулі, дайте їм полежати 5 хвилин.

Потім розкачайте кожну чаcтину в коржик (товщиною з палець) і покладіть в центр начинку. Защипніть кінці тіста в напрямку до центру, на зразок хінкалі. Покладіть швом вниз і дайте полежати 5 хвилин.

Розкачайте їх акуратно, щоб не прорвалася начинка, в корж товщиною 1 см.

Смажте пироги на розпеченій сковороді з рослинною олією на невеликому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.

Пиріг, приготований на сковороді, підійде як на сніданок, так і на вечерю. За бажанням можете змастити випічку вершковим маслом. Подавати краще в теплому вигляді, але не розрізайте пиріг дуже гарячим – начинка може витекти. Не забудьте зберегти рецепт в закладках!

Джерело

Поділись


Новини партнерів