Надзвичайний італійський яблучний пиріг: м’яке тісто, хрустка скоринка, начинка з кислинкою – ідеальний смак

Зізнайтеся, ви теж так робите? Повертаючись після роботи додому, ви, як і мільйони інших трудоголіків, забігаєте в найближчий кондитерський магазин в пошуках «чогось солоденького» на десерт. І обіцянка, дану самій собі, не їсти після 6 провалюється в тартарари. Я теж так часто роблю. Але дозволити собі купувати солодощі кожного дня може далеко не кожен: аж надто від цього страждає сімейний бюджет.

Ось чому краще переходити на домашню випічку. Плюс в тому, що ви завжди впевнені в натуральності інгредієнтів і витрачаєте менше коштів. А якщо вдається знайти ідеальний рецепт, то і часу на його приготування потрібно зовсім небагато.

В якості варіанту такого рецепта ми хочемо вам запропонувати сільський італійський пиріг. Якщо для вас, як і для мене, яблучна випічка залишається найсмачнішою, рецепт вам сподобається.

Не варто порівнювати цю випічку зі звичайними яблучними пирогами або шарлоткою. Італійці вивели свою ідеальну формулу, а ми вирішили запропонувати її вам.

Складові:

  • Пшеничне борошно – 180 г
  • Яблуко – 4 шт.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 140 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Молоко – 125 мл
  • Розпушувач – 4 г
  • Сіль – 1 щіпка.

Приготування:

Відкладіть 3 ст. л. цукру. Збийте жовтки з рештою цукру. Робити це потрібно до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Маса при цьому повинна стати практично білою.

Поставте вершкове масло в мікрохвильовку для того, щоб його розтопити. Коли воно трохи охолоне, додайте 1/2 порції масла в масу з яєць і цукру. Змішайте. Після цього долийте молоко і гарненько все перемішайте. Висипте в цю масу пшеничне борошно, а після цього і розпушувач. Перемішуйте, поки вся маса не стане однорідною.

Візьміть форму для випікання. Для італійського пирога ідеально підійде кругла. Застеліть її пергаментом, а готове тісто вилийте зверху. Очистіть фрукти від шкірки. Наріжте їх часточками і просто покладіть в готове тісто в формі. Можна в довільному порядку.

У вас залишилося вершкове масло і 3 ст. л. цукру. Полийте маслом пиріг і посипте зверху цукром.

Виставте температуру духовки на 180 ° С. Поставте форму з пирогом на 35 хвилин. Ця випічка пропонує все, за що ви так любите яблучні пироги. Вона ароматна і ніжна, м’яка всередині, але з хрусткою скоринкою зовні. Одним словом – вона ідеальна.

Використовуйте звичні продукти по-новому. Діліться рецептом з друзями і пригощайте колег! Дозвольте кожному насолодитися смаком італійської випічки, навіть якщо відвідування цієї сонячної країни поки залишається лише мрією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів