Сирна драчена на сковороді. Не омлет, не пиріг, а повітряна насолода з запеченою кірочкою.

У когось ранок починається з чашки запашної кави, у когось – з пишного омлету: збиваєте кілька яєць з молоком і спеціями до білої піни, виливаєте на розпечену сковороду, обсмажуєте і насолоджуєтеся, з’їдаючи шматочок за шматочком. Але наша природа така, що якщо вже щось приїлося, то терміново потрібно шукати новий рецепт. Ми зробили це за вас. Спробуйте драчену.

Кажуть, що цій білоруській страві багато років. Традиційний рецепт передбачає використання картоплі, а ми б хотіли запропонувати саме варіант з сиром. Всього за кілька хвилин у вас на сковороді не звичайні яйця, а пишна хмара з сиру. Хочеться сказати, що смачно, але це слово не настільки ємне, щоб передати увесь захват.

Складові:

  • яєчні білки – 2 шт.
  • яєчний жовток – 2 шт.
  • хліб – 30 г
  • молоко – 0,5 скл.
  • твердий сир – 20 г
  • вершкове масло -1 ст. л.

Приготування:

Використовуйте черствий пшеничний хліб. Зріжте з нього кірки, а м’якуш наріжте невеликими шматочками. Залийте хліб молоком. Зачекайте, поки набубнявіє.

Натріть сир на крупній тертці. Відставте трохи сиру для посипання, а решта додайте до хліба. Перемішайте.

Збийте жовтки. Влийте їх в ємність з молочно-сирною масою. Перемішайте.

Збийте білки. Додайте їх в масу перед самим запіканням.

Змастіть сковороду маслом. Викладіть драчену на дно. Посипте сиром. Змастіть маслом, накрийте кришкою. Коли одна сторона підрум’яниться, переверніть на іншу. Випікайте під кришкою до готовності.

Всього один шматочок – і ви зрозумієте, що до звичайного сніданку повернетеся ще дуже не скоро. Насолоджуйтесь і не забувайте ділитися відмінними ідеями з іншими гурманами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів