Надзвичайно смачний та соковитий паприкаш стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру

Від однієї назви цієї страви не тільки починає прокидатися апетит, але і відразу ж уявляєш чудовий аромат болгарського перцю.

Соковитий паприкаш – чудове доповнення до будь-якого гарніру, старовинна угорська страва, яка недарма вважається однією з найколоритніших.

По суті паприкаш – це підлива з тушкованих овочів, бульйону і ніжного м’яса, але існують також вегетаріанські рецепти, де останній інгредієнт відсутній. Ми ж хочемо ознайомити читачів з класичною версією паприкашу – курячим.

Складові:

  • Куряче філе – 1 кг
  • Помідор – 3 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Паприка – 3 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Цибуля – 2 шт.

Приготування:

Цибулю наріжте кубиками, викладіть в розігріте на сковороді вершкове масло. Обсмажте до золотистого кольору.

Додайте в сковороду паприку, постійно помішуючи, дайте їй повністю змішатися з маслом.

Наріжте філе великими шматочками, викладіть на подушку з цибулі і паприки. Посоліть страву, додайте мелений перець і тушкуйте 5-7 хвилин.

Для паприкашу можна використовувати будь-які частини курячої тушки, попередньо відокремивши їх від шкірки і зайвого жиру.

Помідори ошпарте, зніміть шкірку, наріжте разом з болгарським перцем великими кубиками.

Висипте овочі в сковороду, перемішайте, влийте бульйон. Коли бульйон закипить, накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму, тушкуйте паприкаш протягом 50 хвилин.

Потім додайте в страву сметану, змішану з борошном.

Гарненько перемішайте, не накриваючи кришкою, тушкуйте ще 7-10 хвилин. Готово!

Ароматна підлива особливо добре поєднується з рисом. Часто готовий паприкаш прикрашають часточками свіжого болгарського перцю, роблячи ще більший акцент на глибокому ароматі цього овоча. М-м-м, як смачно … Якщо цей рецепт припав вам до душі, обов’язково збережіть його в закладках!

Джерело

Поділись


Новини партнерів