Дуже смачний ягідний торт без випічки: готовий через 15 хвилин

Пропоную рецепт освіжаючого літнього десерту: смачний ягідний торт без випічки. Він стане справжньою окрасою будь-якого столу і порадує всіх не тільки чудовим смаком, але і красою.

Зробити шедевр досить просто: 15 хвилин часу на всю підготовку. Ось тільки дуже складно дочекатися, коли він застигне в холодильнику: так хочеться скоріше його спробувати. Мінімум інгредієнтів і часу, але при цьому море смаку і аромату. Солодке сметанне желе чудово поєднується з ягідною кислинкою: виходить цікавий і дуже вдалий альянс. Холодний, ароматний і легкий десерт подарує заряд свіжості і гарного настрою: обов’язково спробуйте.

Складові:

  • 400 грам ягід малини;
  • 200 грам чорниці;
  • 800 грам густої сметани;
  • одна склянка цукрового піску;
  • 30 грам харчового желатину;
  • 100 мілілітрів води;
  • 8 грам ванільного цукру.

Приготування:

У залізну миску або в невеликий сотейник висипаємо харчовий желатин, заливаємо його холодною водою і добре розмішуємо. Залишаємо на 10 хвилин, щоб желатин набряк. В окремий посуд викладаємо сметану будь-якої жирності: але пам’ятайте про те, що сметана з низьким вмістом жиру більш кисла.

Додаємо в неї цукровий пісок, ванільний цукор, розмішуємо. Залишаємо хвилин на десять, щоб цукор розчинився.

Роз’ємну форму (у мене вона діаметром 21 сантиметр) зовні щільно обмотуємо харчовою плівкою. Можна також використовувати звичайну нероз’ємну форму або будь-яку миску.

Набряклий желатин ставимо на невеликий вогонь, доводимо до температури приблизно 70 градусів (можна щоб він закипів), постійно помішуючи. Гарячий желатин вливаємо тонкою цівкою в сметану, постійно помішуючи її віничком.

Ягоди малини і чорниці промиваємо, трохи відкладаємо для прикраси. Цілі ягоди відправляємо в миску зі сметаною, розмішуємо ложкою.

Порада. Для цього десерту можна брати будь-які ягоди, на ваш смак.

Виливаємо всю масу в форму, а зверху розкладаємо ягоди, що залишилися. Відправляємо торт в холодильник на 3-4 години, до повного застигання. Потім проходимося вузьким тонким ножем по краю форми, виймаємо торт на плоску тарілку і подаємо на стіл.

Порада. Якщо будете використовувати звичайну форму, поставте її на 10 секунд в гарячу воду – і тоді зможете швидко дістати торт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів