Малосольні огірки в пакеті нашвидкоруч

Перші місяці літа – саме час для апетитних малосольних огірочків. Вони підійдуть і в якості закуски до м’яса і як окремий перекус, тому розлітаються з банки в одну мить.

Цей рецепт просто знахідка для тих, кому не вистачає терпіння почекати 2-3 дні до їх повної готовності. Ми підготували для вас рецепт приготування малосольних огірків шляхом сухого засолу. Всього 4 години, і класичні хрусткі огірочки готові до вживання!

Складові:

  • огірки – 1 кг
  • часник – 3 зуб.
  • кріп – 1 пуч.
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 0,5 ч. л.
  • чорний перець (горошком) – 5 штук.

Приготування:

Замочіть невеликі огірки на півгодини в холодній воді.

Обсушіть і зріжте кінчики. Складіть огірки в поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер. Не додавайте води! Наріжте тонкими пластинами очищений часник, нарубайте кріп, роздушіть перець і додайте до огірків. Посоліть і посипте цукром.

Зав’яжіть пакет або закрийте кришкою контейнер і гарненько потрясіть протягом 2-3 хвилин, щоб весь вміст перемішався.

Залиште огірки при кімнатній температурі на 60 хвилин. Час від часу струшуйте ємність, щоб овочі просолились рівномірно. Через годину огірочки вже можна їсти, але для кращого просолювання приберіть їх в холодильник ще на 3 години.

Огірки, приготовані таким чином, потрібно з’їсти якомога швидше, інакше вони стануть дуже солоними. Бажано готувати їх на один раз. Випробуйте цей швидкий спосіб приготування малосольних огірків і кожен день балуйте себе хрусткою радістю.

Збережіть цей рецепт, щоб не втратити.

Джерело

Поділись


Новини партнерів