Дозріла вишня! Відбираю найсоковитішу, найсмачнішу – і в банку! Получається чистісінька амброзія

Дозріла вишня! Саме час відбирати найсоковитіші, найсолодші ягоди і готувати з них наливку. Потім самим пити і друзів пригощати. Тому до процесу слід підійти відповідально. Адже розбавити сік горілкою і залишити на 2 дні – це бавлянка для квапливих, приготування справжньої наливки – справа неспішна, розрахована на кілька тижнів.

Цей рецепт вишневої наливки оцінять ті, хто отримує задоволення від процесу створення і розуміє культуру вживання напою. Наливка виходить надзвичайно насиченою і ароматною. За відчуттями міцністю приблизно градусів 25-30, але і міцність, і солодкість такого роду напоїв легко регулювати, додаючи або зменшуючи кількість цукру, води або горілки.

Невелике уточнення за інгредієнтами. Ягоди для наливки повинні бути стиглими, без гнилі. Горілку беріть перевіреної якості, можна замінити і розведеним спиртом. А ось вода для наливки повинна бути виключно чистою, ні в якому разі не кип’яченою.

Складові:

  • вишня – 3 кг
  • горілка – 2,5 л
  • цукор – 500 г
  • вода – 2 л

Приготування

Вишню вимийте, переберіть, видаліть хвостики. Кісточки видаляти не потрібно. Засипте ягоди в банки по плічка.

Залийте ягоди алкоголем, щоб вони були злегка покриті рідиною. Закрийте банки пластиковими кришками і приберіть в темне місце на 2 тижні. Не забудьте приклеїти стікер з датою!

Через 2 тижні рідину злийте в окрему тару, закрийте і залиште на зберігання до запитання. Вишні в банці засипте цукром і струсіть. Банки поверніть в темне місце на 2 тижні.

Через 2 тижні солодкий сік, який виділився з вишень, злийте, додайте до первинного алкогольного продукту.

Вишні в банках на цей раз залийте водою. Банки залиште все в тому ж темному місці ще на 2 тижні. По їх закінченні рідину процідити, додайте до раніше зцідженої, перемішайте. Зберігайте наливку в скляній тарі, щільно закупореній.

Вишневу наливочку особливо оцінять жінки. Напій з помірною солодкістю і вираженою кислинкою (плюс повна відсутність горілчаного смаку) стане приємним супроводом душевних посиденьок з неквапливою бесідою і мелодійним розспівом. Приготуйте це чудо і поділіться рецептом з друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів