Ягідна наливка «Чотири на чотири»: не забудь перевернути банку

550

Солодка і смачна ягідна наливка, що увібрала в себе весь сік, стає вже не просто алкоголем, а смачним, вишуканим напоєм домашнього приготування.

Рецепт наливки у кожного свій, але цей воістину геніальний у своїй простоті: 4 склянки цукру, 4 склянки води, 4 склянки ягід, 4 склянки горілки. Забути його складно навіть при бажанні!

Незважаючи на простоту приготування, напій в будь-якій компанії приймають на ура. Він радує око, тішить смакові рецептори, а найголовніше – скільки не випий, на ранок свіжий як огірочок.

СКЛАДОВІ:

  • 4 скл. цукру
  • 4 скл. ягід
  • 4 скл. води
  • 4 скл. горілки

ПРИГОТУВАННЯ:

Залий цукор теплою кип’яченою водою, щоб він не осів на дно, а розійшовся рівномірно.

Додай до води миті і обсушені ягоди (цілі, не потрібно м’яти).

Тепер додай горілку і запасись терпінням.

Перелий рідину в скляну банку (має впритул вистачити трилітрової), накрий капроновою кришкою і заховай в темне місце. Моя бабуся їх завжди перевертала, але, думаю, необхідності в цьому немає: на відміну від вина тут не йде процес бродіння.

Силу волі доведеться тренувати 10 днів, не менше. А краще 2 тижні. За старих часів вважалося, що наливка повинна настоюватися так довго, поки напій не стане чіплятися до скла і залишати яскравий слід.

За цей час фрукти поділяться і кольором, і ароматом, і соками, і осядуть на дно. Обережно, щоб не потривожити осад, злий прозору, як джерельна вода, наливку в інший посуд.

Розлий її в скляну тару. Пузаті пляшки з масивними притертими кришками будуть дуже доречними.

Можна використовувати будь-які ягоди, але бажано, щоб вони були м’якими і соковитими. В кінцевому підсумку міцність у такої наливки буде в межах 18-22 градусів залежно від ягоди.

Рябінова наливка вийде м’якшою, вишнева, якщо вишня з кісточкою, – міцнішою. Можна замість горілки використовувати спирт або добре очищений домашній самогон. Пропорції повинні залишитися тими ж, але градус помітно зросте.

Джерело

Поділись


Магазин