Гостра аджика зі слив. Ідеально для м’ясних страв!

350

складові

✓ 2 кг слив;

✓ 3 головки ріпчастої цибулі;

✓ 1 перець чилі (невеликий стручок);

✓ 5 шт болгарського перцю;

✓ 4 зубчики часнику;

✓ 3 ст. л. оцту;

✓ 2 ст. л. цукру;

✓ 1 ч. л. солі.

Рецепт приготування

Сливи переберіть, помийте і видаліть кісточки.

Болгарський перець помийте, видаліть насіння і хвостики, а потім наріжте великими шматочками.

Перець чилі помийте і поріжте крупно, а очищену цибулю – великими кубиками.

Двічі пропустіть через дрібне сито м’ясорубки болгарський, перець, сливи, перець чилі і цибулю.

Всі овочі перекладіть в каструлю і варіть протягом години, весь час помішуючи.

Коли маса пустить сік, додайте сіль і цукор.

Півлітрові банки помістіть на решітку в холодну духовку.

Доведіть температуру до 150 ° С і простерилізуйте банки 15 хвилин.

Гарячу аджику розкладіть по стерильним банкам і закатайте.

До речі, гостроту заготовки можна регулювати – додавати більше або менше перцю чилі.

Смачного!

Джерело

Поділись


Магазин