Як перетворити звичайні печериці у вишукану страву

Гриби – досить специфічний продукт, але якщо приготувати їх правильно, ви отримаєте неземне задоволення. Вершковий соус з пікантним часником і пряним чебрецем – ідеальне доповнення до них. Ви не помилитеся, якщо виберете цей варіант для вечері або посиденьок з гостями!

Завдяки тому, що гриби для цієї страви не потрібно подрібнювати, обсмажувати і проводити інші маніпуляції, вони зберігають свої смакові якості і навіть покращують їх. За час приготування вони просочуються ароматом і смаком соусу, тому стають м’якими, соковитими і ніжними.

Складові:

  • Печериці – 200 г
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Чебрець – 1-2 шт.
  • Вершки – 1 скл.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Твердий сир – 70 г.

Приготування:

Розігрійте вершки, додайте подрібнений часник і гілочки чебрецю. Проваріть близько 5 хвилин, весь час помішуючи, щоб уникнути бурхливого кипіння.

Вимийте гриби і обсушіть їх за допомогою паперових рушників. Перекладіть у форму, посоліть, поперчіть, додайте шматочки вершкового масла, збризніть оливковою олією.

Залийте печериці соусом і запікайте при 180 градусах близько півгодини. Дістаньте форму і посипте страву тертим сиром і готуйте ще близько 5 хвилин. Якщо ви не любите сир, можете не додавати – все одно буде смачно.

Подавайте до столу як окрему страву і гарнір до запеченого м’яса. Обов’язково приготуйте грибочки за цим рецептом і поділіться ним з друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів