Надзвичайно смачний турецький суп з фрикадельками

В турецькій кухні є дуже багато страв з нутом. Це надзвичайно популярний інгредієнт, з якого навчилися навіть десерти робити. Що ж, давайте розширювати гастрономічні горизонти і освоювати національну кухню інших народів! Пропонуємо вашій увазі абсолютно незрівнянний турецький суп з фрикадельками і нутом, як зазвичай, нескладний у приготуванні.

Фрикадельки для супу можете приготувати заздалегідь і заморозити. Рис для фрикадельок беріть круглий (можна навіть колотий): він більш клейкий, краще тримає форму і швидше вариться. Для прискорення процесу готування варений нут можна замінити консервованим або ж відварити напередодні з вечора.

Зверніть увагу на йогуртово-лимонну заправку: її додавання кардинально змінює смак страви! Йогурт для заправки підійде будь-якої жирності без добавок. Набір і кількість спецій можете змінити, але наполегливо рекомендуємо залишити зіру, вона додасть страві неповторного колориту.

Складові:

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • Нут – 150 г
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Оливкова олія – 1 ч. л.
  • Жовтки – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Вода – 2,5 л
  • Йогурт – 4 ст. л.
  • Паприка за смаком
  • Зіра за смаком

Приготування:

Нут попередньо промийте, замочіть на годину, після цього відваріть до готовності.

Приготуйте фрикадельки. Цибулину очистіть і разом з фаршем пропустіть через м’ясорубку. Додайте чорний перець, промитий рис, трохи солі за смаком. Ретельно перемішайте, скачайте кульки, які потім обваляйте в борошні.

Моркву і картоплю очистіть, наріжте дрібними кубиками. У товстостінну каструлю влийте оливкову олію, злегка обсмажте на ній овочі. Додайте варений нут, перемішайте, влийте воду, посоліть за смаком. Доведіть до кипіння, додайте фрикадельки, варіть до готовності овочів.

У мисці змішайте лимонний сік з йогуртом і яєчним жовтком, додайте кілька ложок рідини з каструлі, перемішайте, вилийте заправку каструлю. Приправте суп паприкою і зірою за смаком. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь. Залиште суп настоюватися під кришкою на 20 хвилин.

Подавайте суп, заправивши ложкою сметани і великою кількістю подрібненої петрушки. Надзвичайно ароматна і навариста перша страва, яка, якщо влити в каструлю менше води, виступить і в ролі ситної другої. Готуйте на здоров’я і не забувайте з друзями рецептами ділитися!

Джерело

Поділись


Новини партнерів