Баклажани по-турецьки – рецепт, який просто не можна залишити без уваги

Туреччина славиться смачними і ароматними стравами. Шеф-кухарі цієї країни – неперевершені майстри кулінарії. Їм вдається на базі давніх рецептів створювати чудові страви з використанням сучасних методів приготування їжі.

Рецепти турецької кухні оцінить кожна господиня, адже вони ідеально підходять і для простої сімейної вечері, і для святкових застіль.

Складові:

  • баклажани – 3 штуки;
  • м’ясний фарш – 400 г;
  • цибуля – 1 штука;
  • помідор – 2 штуки;
  • томатний сік – 1 стакан;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • сушена м’ята – 1 щіпка;
  • сушений орегано – 1 щіпка;
  • петрушка – 3 гілочки;
  • зелена цибуля – 2 гілочки;
  • рослинна олія – 2 столових ложки;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • сіль за смаком.

Як приготувати баклажани по-турецьки:

1.Миємо баклажани і нарізаємо кружечками завтовшки 1-1,5 см. Солимо і відставляємо на 20 хвилин, щоб виділився сік. Зливаємо і промокаємо серветкою.

2. Цибулю подрібнюємо і половину додаємо до фаршу, який солимо і приправляємо перцем.

3. З другої частини цибулі робимо соус: тушкуємо на олії 3 хвилини.

4. Помідори нарізаємо хрест-навхрест і поливаємо окропом, очищаємо шкірку, нарізаємо кубиками разом з болгарським перцем.

5. На сковороду до цибулі додаємо нарізані томати і перець. Тушкуємо овочі 7 хвилин, а потім вливаємо томатний сік, солимо, перчимо і доводимо до кипіння.

6. Кидаємо суху м’яту, орегано, дрібно нарізану петрушку і тушкуємо ще 3 хвилини.

7. Потім змащуємо олією форму і викладаємо по черзі кільця баклажана і фарш.

8. Потім заливаємо їх нашим соусом. Готуємо страву в духовці при 180° C близько 45 хвилин.

9. Дістаємо баклажани з духовки і посипаємо їх нарізаною зеленою цибулею і часником. Готово!

Страва з баклажанів добре поєднується з рисом, спагетті і картоплею. Бажаємо вам сповна насолодитися ароматом і смаком!

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів