Салати з редиски: найбільш вдалі комбінації інгредієнтів

Соковита і хрустка м’якоть редиски містить вітаміни, клітковину, пектинові речовини і мінеральні солі, які так корисні для нашого організму. З цього весняного овоча традиційно готують салати, в яких він добре поєднується з різними овочами, сиром, вареними яйцями і грінками.

Головне для салату – правильно вибрати редис. Адже тільки тверді плоди бувають соковитими і ароматними. А ось що додавати до цього інгредієнта, вирішувати вам. Різна зелень (рукола, кріп, цибуля, часник) вносить в страву пряні нотки. Варені яйця, картопля – навпаки-пом’якшують смак салату.

Свіжі салати з редиски

Салат з редису і яєць

Складові:

  • 1 пуч. редису
  • 4 яйця
  • 1 цибулина
  • 4 ст. л. сметани
  • зелень кропу і петрушки
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Молодий редис наріжте кружальцями, цибулю – півкільцями, зварені яйця – кубиками.
  2. Підготовлені продукти покладіть в салатник, чергуючи кружечки редиски, цибулі та яйця.
  3. Заправте сіллю, перцем, полийте сметаною і посипте дрібно рубаною зеленню.

Салат з редискою і кукурудзою

Складові:

  • 1 пуч. редису
  • 2 середніх огірка
  • 0,5 банки консервованої кукурудзи
  • 3-4 ст. л. сметани
  • 4-5 шт. салатного листя
  • кріп за смаком

Приготування:

  1. Редис і огірки наріжте тонкими пластинками. Листовий салат порвіть руками.
  2. Додайте кукурудзу і дрібно нарізаний кріп. Посоліть і заправте сметаною.

Салат з редиски і огірків з морквою

Складові:

  • 250 г редиски
  • 2-3 огірка
  • 1 морква
  • 1 пуч. зеленої цибулі
  • 0,5 пуч. петрушки
  • 200 г сметани (або 15 мл рослинної олії)
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Редис і свіжі огірки наріжте соломкою, моркву натріть на крупній тертці, подрібніть зелень.
  2. Змішайте всі інгредієнти, заправте сметаною чи олією і посоліть за смаком.

Салат з редискою, грибами і броколі

Складові:

  • 6-8 шт. редису
  • 1 цибулина
  • 200-300 г печериць
  • 300 г броколі (свіжої або замороженої)
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • зелень (кріп, петрушка, зелена цибулька) за смаком
  • 35 мл рослинної олії

Приготування:

  1. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте до золотистого кольору, додайте нарізані гриби і обсмажте все разом. Готові гриби викладіть на серветку, щоб прибрати надлишки олії.
  2. Розберіть головки броколі на суцвіття і опустіть їх в киплячу підсолену воду. Варіть 1-2 хвилини.
  3. Редиску наріжте, зелень порубайте. Змішайте в салатниці шампіньйони, редиску, броколі, зелень, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком. Додайте трішки олії і перемішайте.

Салат з редису і помідорів з соусом дзадзикі

Складові:

  • 1 пуч. редису
  • 2 помідори
  • 50 г зеленої цибулі
  • 250 мл натурального йогурту
  • 2 огірка
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. тертої цедри лимона
  • 2 зуб. часнику
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Спочатку приготуйте соус. Очистіть свіжі огірки від шкірки і натріть на крупній тертці. Додайте йогурт, цедру і сік лимона, подрібнений часник, сіль і чорний перець за смаком. Перемішайте і відправте для охолодження в холодильник на деякий час.
  2. Редис наріжте кружальцями, помідори – скибочками, зелену цибулю – кільцями.
  3. Викладіть овочі в глибоку миску або на окремі порційні тарілки. Полийте соусом дзадзикі.

Салат з редискою, помідорами і фетою

Складові:

  • 150 г редиски
  • 250 г помідорів
  • 1 шт. синьої цибулі
  • 200 г сиру фета
  • 1 пуч. салату
  • 5 г солі
  • 5 г чорного меленого перцю
  • 30 мл оливкової олії

Приготування:

  1. Цибулю наріжте соломкою, помідори – невеликими шматочками, редис – тонкими скибочками, фету – кубиками. Листя зеленого салату порвіть руками.
  2. Змішайте салат, цибулю, помідори, редис, фету. Трохи посоліть, поперчіть і заправте маслом.

Салат з редису і руколи

Складові:

  • 1 пуч. руколи
  • 6-8 шт. редису
  • 150 г фети
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Редис наріжте великими шматочками, фету – кубиками.
  2. З’єднайте редис, фету і рукколу, посоліть і поперчіть за смаком, приправте лимонним соком і оливковою олією. Перемішайте.

Салат з редискою і картоплею

Складові:

  • 400 г картоплі
  • 0,5 пуч. редису
  • 5-7 шт. ядер волоських горіхів
  • 4 ст. л. нерафінованої олії
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 10 г зеленої цибулі
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. гірчиці
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Картоплю почистіть і відваріть. Гарячою наріжте на кружечки і залийте маринадом із суміші рослинної олії, лимонного соку, гірчиці і меду. Залиште на одну годину.
  2. Цибулю дрібно наріжте, редиску наріжте кружальцями. Горіхи підсмажте на сухій сковороді і подрібніть.
  3. З’єднайте всі інгредієнти з картоплею, перемішайте і подавайте. За бажанням в цей салат можна додати свіжий огірок і стебла селери.

Озброївшись цією збіркою легких салатів, вам буде набагато легше урізноманітнити домашнє меню в весняно-літній сезон.

Джерело

Поділись


Новини партнерів