Англійські Скони – ідеальні булочки для сніданку!

Без цих смачних булочок важко уявити традиційне англійське чаювання. Зовні вони хрусткі, а всередині – м’якенька і ніжні. Сконе прийнято розрізати навпіл і промащувати маслом, джемом, варенням, збитими вершками або будь-якою начинкою за смаком. Ці булочки готуються 30 хвилин разом з випіканням, набагато швидше будь-якого печива або пирогів, і відмінно підходять до сніданку, просто до чаю, до пікніка та за будь-що.

Інгредієнти на 10-12 шт .:

  • борошно 450 грам;
  • вершкове масло 60 грам;
  • молоко 250 мл;
  • цукор 2 ст. ложки;
  • розпушувач тіста 10 грам;
  • сіль ½ ч. ложки;
  • яйце для змащування;
  • пармезан або інший сир 50 грам для посипання.

приготування:

  1. Просіяти в миску борошно і розпушувач.
  2. Додати цукор, сіль і перемішати.
  3. Додати холодне вершкове масло і перетерти руками.
  4. Зробити в отриманій масі поглиблення і влити молоко.
  5. Перемішати все і замісити густе тісто.
  6. Викласти тісто на робочу поверхню, присипану борошном.
  7. Розкачати тісто в пласт товщиною 2 см.
  8. За допомогою формочок або склянки (діаметр 7 см) вирізати з тіста кружечки.
  9. Викласти кружечки на деко, покрите пергаментом.
  10. Змастити збитим яйцем і посипати тертим пармезаном.
  11. Поставити Сконе в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 15-20 хвилин, поки Сконе не піднімуться і не стануть золотистими.
  12. Подавати Сконе теплими з вершковим маслом, збитими вершками варенням або джемом.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів