Надзвичайно смачна та корисна запечена капуста з йогуртовим соусом

Запечена в духовці капуста – чудова страва для повсякденного меню. Нарізана великими скибочками і полита ароматною олією зі спеціями, така капуста має незвичайний смак, який є набагато цікавішим, ніж у тушкованої або вареної капусти. Готується капуста швидко і підійде як гарнір до м’яса або як самостійна страва для вегетаріанців і людей, які дотримуються посту. Особливо смачно подавати цю страву з йогуртовим соусом.

Складові:

  • капуста білокачанна 1 кг;
  • сіль, чорний перець, спеції за смаком;
  • рослинна олія 4 ст. ложки + для змащування листа;
  • свіжа зелень для подачі.

для соусу:

  • натуральний йогурт 200 мл;
  • лимонний сік 2 ст. ложки;
  • гірчиця французька (або інша на смак) 1 ст. ложка;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. У капусті видалити верхні листки, сполоснути холодною водою, обсушити і нарізати великими скибками товщиною 1,5 см.
  2. З’єднати в піалі рослинну олію, сіль, чорний перець і улюблені спеції.
  3. Змастити деко олією.
  4. Викласти на деко скибки капусти і змастити половиною рослинної олії зі спеціями.
  5. Поставити все в розігріту до 200 градусів духовку на 12-15 хвилин.
  6. Дістати деко з духовки, лопаткою перевернути капусту на іншу сторону і змастити олією зі спеціями.
  7. Поставити деко назад в духовку і запікати ще 12-15 хвилин. Готова капуста повинна вийти м’якою всередині, крайні листочки повинні підрум’янитися до красивого золотисто-коричневого кольору.
  8. Поки запікається капуста, приготувати соус: з’єднати в ємності всі інгредієнти для соусу і перемішати до однорідності.
  9. Поставити соус в холодильник на 20 хвилин для охолодження.
  10. Готову капусту викласти на тарілку, посипати свіжою зеленню і подавати разом з йогуртовим соусом. У пісному варіанті – не використовувати йогуртовий соус.

Джерело

Поділись


Новини партнерів