Ніжна і соковита курка в банці- це дуже смачна і корисна страва

Курка в банці – це дуже смачна і корисна страва. Вона готується без води і олії, у власному соку і тому вона корисніша ніж, наприклад, смажена! Такий спосіб приготування дотепний і дуже зручний. Вам буде потрібно тільки помістити курку і овочі в банку, а далі вони будуть готуватися самі. Мінімум роботи, максимум смаку та користі, та й деко не потрібно відмивати, але ж це приємний бонус! Загалом, цей рецепт однозначно вартий того щоб спробувати і взяти на озброєння.

продукти:

1. Курка – 1,5-2 кг

2. Перець горошком запашний і чорний

3. Лавровий лист

4. Цибуля ріпчаста – 1 шт

5. Помідор – 1 шт

6. Болгарський перець – 1 шт

7. Сіль – за смаком

8. Трилітрова банка і кришка бляшана для консервування (без гумки) або фольга

Як приготувати курку в банці:

1. Нарізаємо, курку та овочі. Взагалі з овочами можете поексперементувати. Можна додавати і нашатковану капусту і моркву і картоплю – буде теж дуже смачно. А далі все просто: вкладаємо м’ясо і овочі зі спеціями в банку шарами. Спочатку шар м’яса, солимо його, трохи горошин перцю, лавровий листок, далі шар суміші овочів, і так далі. Не забувайте кожен шар солити.

Для великої курки, потрібно менше овочів, так як вони просто не помістяться в банку, а для невеликої курки, можна взяти побільше овочів. Ніякої рідини в банку з куркою додавати не треба!

2. Після того, як ми склали всі інгредієнти в банку, її потрібно накрити кришкою для закачування, попередньо знявши гумку. Якщо немає кришки, можна накрити горлечко банки фольгою, щільно притиснувши її до банки, щоб не злетіла під час приготування.
Банку потрібно помістити в холодну (!) Духовку. Саме в холодну і тоді вона не лопне. Ставити банку потрібно на деко або на решітку, але не на дно духовки. Можете під банку, на деко покласти лист фольги (не обов’язково).

3. Отже, ставимо банку з куркою в духовку, запалюємо, і забуваємо про неї приблизно на годину (може трохи довше). Готується курка в духовці при температурі 180 градусів.

В результаті у нас вийшла ніжна, запашна, курка з овочами.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів