5 надзвичайно смачних та соковитих м’ясних рулетів для святкового столу!

М’ясний рулет змусить вас попотіти на кухні, але результат буде приголомшливим. Якщо вам необхідно приготувати вишукану і смачну м’ясну закуску – саме час дізнатися як приготувати м’ясний рулет.

Святкові пеньки

Складові:

  • Свиніиa – 250 г,
  • Гриби (шампіньйони) – 50 г,
  • Яйце куряче – 3 шт,
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт
  • Борошно пшеничне – 30 г,
  • Сухарі паніровочні
  • Рослинна олія,
  • Зелень,
  • Сіль,
  • Перець чорний мелений.

Приготування:

  1. Приготувати омлет: обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати нарізані гриби і разом обсмажити.
  2. Збити яйця, додати нарізану зелень, борошно, гриби з цибулею, перемішати і вилити на сковороду. Обсмажити з двох сторін омлет.
  3. Далі нарізати свиняче м’ясо биточками і добре відбити м’ясо з двох сторін. Посолити, поперчити за смаком.
  4. Зверху на кожен биток викладаємо омлет і звертаємо щільні рулетики. Кожен рулет сколюємо зубочистками, обвалюємо в борошні, яйцях і сухарях. Далі обсмажуємо у фритюрі 10 хвилин.
  5. Щоб повністю бути впевненими в готовності рулету, можна відправити його в духовку, хвилин на 15-20, прикривши фольгою.
  6. Шпажки знімаємо, нарізаємо рулет на «пеньки». Прикрашаємо зеленню.

Рулет банкетний

Складові:

  • Яловичина – 1 кг,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Вино біле сухе – 100 мл,
  • Сік томатний – 400 мл,
  • Часник – 2 зубчики,
  • Яйце – 2 шт,
  • Сир – 200 г,
  • Панірувальні сухарі – 3 ст. л.,
  • Орегано сушений – 1/2 ч. л.,
  • Базилік сушений – 1/2 ч. л.,
  • Петрушка сушена – 1/2 ч. л.,
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.,
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Приготування:

  1. Очищаємо цибулю і нарізаємо тонкими півкільцями, перекладаємо на дрібну тарілку. Часник будемо додавати в начинку, тому краще його натерти на дрібній тертці.
  2. Змішайте в мисці часник, панірувальні сухарі, базилік, орегано, петрушку і сіль. Додайте яйця (сирі), добре перемішайте.
  3. Потім додайте натертий сир і ще раз добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
  4. Покладіть яловичину на широку дошку, візьміть широкий ніж і акуратно розріжте шматок вздовж волокон.
  5. До кінця не розрізайте, інакше у вас вийде два шматки, а нам потрібен один, товщиною приблизно один сантиметр.
  6. Посоліть рівномірно і посипте чорним меленим перцем.
  7. Викладіть начинку і рівномірно розподіліть її ложкою по всій поверхні, тільки з одного краю залиште вільними приблизно два сантиметри.
  8. Заверніть яловичину в рулет, дуже акуратно, щоб начинка не зміщувалася. Щоб рулет тримав форму його потрібно перев’язати шпагатом або іншою підходящою міцною натуральної ниткою.
  9. Викладіть нарізану цибулю на сковороду, покладіть зверху м’ясний рулет, швом вниз. Налийте на сковороду томатний сік і біле вино. Закрийте рулет фольгою для запікання і поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
  10. Запікайте рулет 2 години. Потім витягніть рулет з духовки і залиште остигати. Фольгу не знімайте, щоб м’ясо не завітрилось.
  11. Коли рулет повністю охолоне, зніміть фольгу і перекладіть його на обробну дошку. Перед тим, як подавати рулет, не забудьте зняти шпагат.
  12. Перед подачею наріжте рулет на шматочки товщиною приблизно 1,5-2 см. Викладіть рулет на тарілку, полийте соусом в якому він готувався.

Курячий рулет

Складові:

Для омлету:

  • 3 яйця,
  • 100 г будь-якого твердого сиру,
  • 100 г майонезу,
  • 1 ст.л. манки.

Для начинки:

  • 300-350 г курячого фаршу,
  • 2 великі цибулини,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

  1. Омлет: Яйця, майонез, сир (потерти на тертці), манку покласти в миску і перемішати до однорідності. Дамо манці трохи набрякнути, а самі займемося начинкою.
  2. Начинка: співвідношення м’яса і цибулі оберіть на свій смак. Цибулю нашаткувати і підсмажити до прозорості на рослинній олії. Потім викласти все в блендер і подрібнити.
  3. З’єднати фарш, цибулю, сіль і перець. Добре перемішати. Деко застелити папером і змастити олією.
  4. Вилити тісто (омлет).
  5. Пекти при 180 С аж поки рулет не зарум’яниться. Прибрати папір. Розподілити начинку по поверхні.
  6. Згорнути рулет. Обернути рулет фольгою. Пекти при 180 С 40 хвилин. Дати охолонути у фользі, щоб весь сік, який витік, увібрався в рулет.
  7. Нарізати і можна їсти гарячим або холодним.

Рулети зі свинини з грибами

Складові:

  • 600 г свинячого філе шматком, без кісток,
  • 400 г печериць,
  • 2 великі цибулини,
  • 2 яйця, зварених круто,
  • 1 – 1,5 склянки тертого сиру моцарелла,
  • 1 скоянка жирних вершків,
  • сіль,
  • мелений чорний перець за смаком,
  • соняшникова або оливкова олія.

Приготування:

  1. Отже, давайте приступимо. Насамперед, нам потрібно підготувати начинку. Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла.
  2. Нарізаємо цибулю, намагаємося це робити не сильно дрібно, але і не крупно.
  3. Обсмажуємо її на сковороді приблизно 10 хвилин, до стандартного золотистого кольору.
  4. Тепер гриби. Миємо, чистимо і нарізаємо печериці. Ріжемо невеликими шматочками, висипаємо в сковорідку до цибулі і смажимо ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Уже має приємно пахнути і з’являється бажання все з’їсти. Готові гриби з цибулею викладаємо на невелику тарілку.
  5. Варимо, чистимо і нарізаємо яйця. Додаємо до грибів і натираємо сир. Все це перемішуємо, щоб на вигляд виглядало, як чудова начинка. Наша начинка готова.
  6. Тепер перейдемо до свинини. Нарізаємо свинину, як на відбивні, але дуже тонко. Товщина не повинна бути більше 1 сантиметра. Також не забувайте, що шматочки повинні бути не маленькими, так як в свинину ми будемо загортати нашу начинку.
  7. Перчимо і солимо наші шматочки з обох сторін. На кожен шматочок м’яса, викладаємо по дві столові ложки нашої начинки.
  8. Загортаємо у вигляді рулету і скріплюємо зубочистками. Можете використовувати нитку. Це вже на Ваш розсуд.
  9. Тепер нам потрібно трохи обсмажити наші рулети. Отже, розігріваємо сковороду, кладемо туди наші красиві рулетики і обсмажуємо з усіх боків. Почніть обсмажувати з боку шва, після цього Ви зможете вийняти зубочистки.
  10. Підходимо до завершального етапу. Розігріваємо духовку до 170 градусів. У форму для випікання викладаємо наші рулети, заливаємо воду, змішану з вершками (приблизно 1.5 склянки).
  11. До речі, якщо Ви використовували нитку, то саме час її зняти. Приправляємо нашу страву сіллю і перцем.
  12. Відправляємо в духовку. Печемо приблизно 30 хвилин. Ви самі зрозумієте, що страва готова, коли вона покриється золотистою скоринкою.
  13. Ну ось, рулети зі свинини готові. Тепер Ви можете їх подавати. До речі, найкраще подавати їх теплими. Смак буде чудовим.

Качиний рулет з чорносливом і горіхами

Складові:

  • Невелика нежирна качечка,
  • Сіль,
  • Перець,
  • Часник,
  • Чорнослив,
  • Кедрові горішки.

Приготування:

  1. Качку розрізати по хребту і вирізати з неї всі кістки. Тут треба підібрати зручні гострі невеликі ножі, якими зручно це робити.
  2. Качку максимально розпластати, посолити, поперчити, намастити розчавленим часником, посипати розчавленими в ступки ягодами ялівця. Чорнослив без кісточок і жменю кедрових горішків рівномірно розкидати по качці.
  3. Тепер це все треба скрутити в рулет якомога тугіше. А потім цей рулет перев’язати нитками. Робити це зручніше вдвох.
  4. Помістити рулет в пакет для запікання і відправити в духовку. Запікати 1,5 години. Годину при 180 ° і ще півгодини при 160 °.
  5. Якщо качка велика, то і запікати треба довше. Ну, ось готово!
  6. Пакет розрізати і залишити остигати. Потім остиглий рулет прибрати в холодильник. Нитки можна зняти перед самою нарізкою.

 

Джерело

Поділись


Новини партнерів