Надзвичайно смачні реберця по-французьки

Ще трохи, і починається піст. Тож побалуйте себе і своїх рідних смачними м’ясними стравами.

Вам знадобиться (на дві порції):

  • Яловичі ребра – 6 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Червоне напівсолодке вино – 2 ст.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Печериці – 200 г.

Приготування:

Підготовлені ребра розріжте на порційні шматки, посипте з усіх боків сіллю, перцем і обсмажте на сковороді (кісточкою вгору). У посуді для запікання обсмажте нарізану соломкою цибулю, розріжте поперек часник і додайте до цибулі. В той же посуд додайте томатну пасту і злегка її обсмажте. Викладіть ребра кісточкою вниз, залийте вином, випарьте наполовину. Додайте бульйон, накрийте кришкою і поставте в духовку. Томіть 2,5 години при температурі 140-150 ° С. Викладіть на блюдо. А з залишків соку, вина і овочів зробіть соус, протерши все через сито. Подавайте з грибами (розрізати на дві або чотири частини), обсмаженими на розпеченій сковороді протягом двох хвилин.

Поділись


Магазин