Апетитні десерти за 10 хвилин: що приготувати, коли гості вже стукають в двері

Свята все ще тривають, а тому неочікувані гості можуть завітати в вашу оселю в будь-яку хвилину. Що ж робити, якщо вам терміново потрібно їх чимось пригостити, а в холодильнику залишились одні продукти? Для цього випадку ми підготували для вас добірку рецептів 3 десертів, приготування кожного з яких у вас займе не більше 10 хвилин.

Шоколадний фондан

Інгредієнти (на п’ять порцій):

  • Гіркий шоколад – 150 г
  • Вершкове масло – 90 г
  • Яйця – 3 шт
  • Вершки – 40 мл
  • Борошно – 30 г

Приготування:

1. Шоколад поламати на шматочки, масло нарізати кубиками. Розтопити на водяній бані і перемішати до однорідного стану. Швидкий варіант: покласти шоколад і масло в пакет, опустити його в чашку з гарячою водою. Через кілька хвилин маса буде розтоплена. Пакет надрізати і вилити шоколадну масу в миску для подальшого приготування. Додати до шоколадної маси борошно, яйця і вершки. Перемішати віничком.

2. Викласти у формочки для випікання (підійдуть жароміцні склянки). Поставити в духовку розігріту до 200 градусів на 5 хвилин. Подавати з кулькою морозива.

Тірамісу

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • Вершки – 250 мл
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Шоколадна паста – 50 г
  • Сир Маскарпоне – 250 г
  • Морозиво ванільне
  • Печиво савоярді – 10 шт
  • Кава – для замочування печива.

Приготування:

1. Сир Маскарпоне змішати з шоколадною пастою. Додати вершки, збиті з цукровою пудрою. Перемішати.

2. Печиво савоярді змочити в завареній каві.

3. Викласти в порційний стакан десерт шарами: на дно поламане печиво, зверху ванільне морозиво, потім шоколадно-вершковий крем, ще один шар печива і знову морозиво.

Гарбузова запіканка

Інгредієнти (на 3 порції):

  • Яйце – 1 шт
  • Молоко 1% – 2 ст.л
  • Ваніль – 1/4 ч.л
  • Борошно – 7 ст.л
  • Гарбузове пюре (можна взяти дитяче) – 1/4 чашки
  • Цукор коричневий – 1/4 чашки
  • Кориця мелена – 1/4 ч.л
  • Сіль – 1 щіпка

Приготування:

Змішати в ємності яйце, молоко, ваніль, гарбузове пюре, борошно, цукор, корицю і щіпку солі. Добре перемішати, розлити по порційних чашках. Поставити в мікрохвильовку на 2-3 хвилини. Перед подачею трохи остудити.

Поділись


Новини партнерів