Вишукані закуски з сьомги і креветок

126

Морепродукти – завжди бажаний гість на будь-якому святковому столі. Жоден гість не відмовиться від легкої закуски з філе сьомги, тому ми підготували добірку святкових страв з червоної риби. Родзинкою добірки виступають помідори черрі з креветками у вершковому сирі. Відчуйте і ви себе справжнім буржуєм!

Помідори черрі з креветками

Складові:

  • помідори черрі – 12 шт.
  • відварні креветки – 12 шт.
  • сир (м’який) – 120 г
  • сіль за смаком)

приготування:

  1. Зрізати верхівки томатів, щоб було можливо вилучити м’якоть. Вийняти м’якоть.
  2. Трохи посолити томати зсередини.
  3. Викласти зрізом вниз на паперову серветку для стікання зайвого соку.
  4. Відварити креветки, почистити, прибрати голови.
  5. Наповнити порожнину томатів вершковим сиром.
  6. Злегка засунути в сир по 1 креветці на 1 помідор. Засовувати потрібно, щоб не поліз верхом сир, а креветка була зафіксована.

Подавши такі помідори, з яких стирчать хвостики креветок, ви зможете приємно здивувати будь-якого гостя. Закуска має неповторне поєднання смаків, тому нерідко подається і в ресторанах.

Картопляні оладки з сьомгою

Складові:

  • картопля – 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста (червона) – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 100 г
  • сметана – 1 стакан
  • копчене філе сьомги – 200 г
  • сіль, перець (за смаком)
  • рослинна олія – для смаження

приготування:

  1. Очистити картоплю від шкірки. Натерти. Кілька разів віджати.
  2. Почистити цибулю, сильно подрібнити, змішати з картопляною масою.
  3. Несильно збити яйце. Всипати на нього борошно, додати до картопляної маси.
  4. Додати сіль, спеції, і добре перемішати.
  5. Підігріти масло на сковорідці. Викласти коржі столовою ложкою.
  6. Обсмажувати з обох боків до утворення золотистої скоринки.
  7. Викласти оладки на паперові серветки, щоб з них стекла олія.
  8. Намазати верхню сторону оладок сметаною.
  9. Нарізати кільцями червону цибулю, викласти на сметану.
  10. Поверх цибулі викласти філе сьомги.

Подавати блюдо на стіл можна як в охолодженому, так і в розігрітому вигляді.

Варені перепелині яйця з сьомгою

 Складові:

  • яйця (перепелині) – 10 шт.
  • сир – 2 ст.л.
  • малосолене філе сьомги – 50 г
  • сіль, зелень, спеції (за смаком)

приготування:

  1. Зварити яйця. Остудити в ємності з холодною водою, почистити. Розрізати навпіл, залишивши нижню частину трохи більше. Вийняти жовтки.
  2. Порізати рибу на дрібні кубики.
  3. Подрібнити зелень (краще всього підходить кріп).
  4. Ретельно перемішати сир, сьомгу, зелень і жовтки. Додати сіль, перемішати.
  5. Нафарширувати яйця, наповнивши начинкою кожну половинку.
  6. За допомогою дерев’яних або пластмасових шпаг скріпити половинки в колишню форму.

Для подачі краще викласти яйця на підстилку з листя салату.

Іноді можна побалувати себе коханого чудовими гарячими або холодними закусками. Морепродукти також мають ряд корисних властивостей, тому ми ще більше рекомендуємо спробувати наші рецепти. Корисно і смачно для кожного гурмана. Смачного!

Поділись


Магазин