Смартфон – «супутник» кожної сучасної людини. Щорічно виробники представляють десятки нових моделей. Великий асортимент гаджетів вражає і в той же час лякає, так як вибрати і купити смартфон, який відповідає всім вимогам користувача, може бути складно. Щоб підібрати оптимальний девайс, слід враховувати цілі його використання, а також технічну «начинку».

Навіщо вам потрібен смартфон

Чітко знаючи, для яких завдань ви будете використовувати гаджет в першу чергу, можна значно скоротити коло пошуку. Якщо девайс користувачеві необхідний для зв’язку (телефонні розмови і обмін повідомленнями), то можна навіть не дивитися на флагманські моделі. Смартфон з потужнім процесором, декількома камерами і 64 Гб оперативної пам’яті в такому випадку буде зайвою тратою грошей. Для спілкування буде достатньо пристрою з невеликою діагоналлю дисплея і мінімальним набором функцій.

Для мобільного геймінгу і запуску ресурсномістких програм знадобиться продуктивний гаджет з чіпсетом на 4 або 6 ядер, акумулятором ємністю від 3500 мАч і IPS або Amoled екраном. Для спілкування в соціальних мережах та інтернет-серфінгу ідеально підійдуть фаблети з високою роздільною здатністю дисплея. Вони забезпечать користувачеві комфортне читання інформації.

Якими характеристиками повинен володіти екран

В інтернет-магазині смартфонів слід звертати увагу на розмір діагоналі, дозвіл і тип матриці. Від діагоналі залежать габарити пристрою, які визначають зручність експлуатації. В бюджетних моделях вбудовується TFT матриця, в якій можливі похибки кольору. Дорожчі моделі оснащуються матрицями Amoled або IPS, які демонструють реалістичне зображення, соковиті відтінки і контрастність.

Оптимальним дозволом вважається 1280х800 пікселів. Смартфони з такими дисплеями відрізняються хорошою картинкою і доступною ціною. Full HD Дозвіл (1920×1080 точок) гарантує максимально точну передачу кольорів і відмінну деталізацію.

Що потрібно знати про акумулятор

Ємна батарея-обов’язкова умова для моделей з великими екранами, 4G-модемами і Wi-Fi адаптерами. Важливо також враховувати, що потужний акумулятор буде досить важким. Рекомендуємо перед покупкою гаджета потримати в руках смартфон в магазині. Для активного використання девайса можна придбати додаткову батарею.

Головні технічні параметри

Продуктивність пристроїв залежить від процесора. Одноядерного чіпсету достатньо для простих моделей, основна функція яких – дзвінки. Для більшості повсякденних завдань вистачає процесора на 4 ядра. Восьмиядерні чіпсети необхідні для тих, хто планує «важкі» гри і додатки.

Оперативна пам’ять впливає на швидкодію системи. У продажу смартфони з об’ємом ОЗП від 512 до 16 Гб. Чим більше ємність, тим краще. Внутрішній накопичувач використовується для зберігання мультимедійних файлів, документів і т. д. При виборі варто оцінювати кількість необхідної інформації. Оптимальний варіант – купувати модель з можливість розширення пам’яті за допомогою MicroSD.

Додаткові можливості

  • Доступ до інтернету – Wi-Fi модуль і 3G/4G-модеми.
  • Приймач GPS – необхідний для визначення місця розташування і складання маршрутів.
  • NFC-модуль – технологія передачі даних використовується для оплати покупок.
  • Бездротова зарядка і можливість заряджати інші пристрої.
  • Підтримка двох SIM-карт і наявність слота для карти пам’яті.

Замовити якісні смартфони в Цитрусі можна з доставкою по Україні.