Ідеальна газонокосарка для ідеального газону

газонокосаркаЯкий найголовніший секрет красивої прибудинкової території чи саду? Правильно, акуратний зелений газон. Але щоб його створити, потрібен постійний догляд. Газон швидко росте, тому важливо вчасно його підстригати. Для таких робіт ще не вигадали кращої техніки, ніж газонокосарка. Вона максимально швидко зрізає зайву довжину, нею зручно користуватись, та вона може обробляти великі ділянки. Але обрати для себе потрібну модель не завжди легко. Адже сьогодні на ринку є таке величезне різноманіття цих товарів, що очі просто розбігаються. Тому потенційний покупець повинен розумітись у характеристиках та видах газонокосарок. Ця стаття допоможе обрати потрібний апарат. Почнімо із різновидів цих інструментів.

Види газонокосарок

Головна класифікація цих інструментів – за типом живлення. Найпопулярніші види – електричні та бензинові. Бувають ще й механічні, але такими вже мало хто користується, бо вони вимагають від користувача великої кількості зусиль.

Електричні газонокосарки підключаються до мережі або працюють від акумулятора. Їхніми перевагами є висока екологічність, просте обслуговування, низький рівень шуму. Але такі моделі мають невелику потужність, порівняно із бензиновими. Тому якщо вам потрібно стригти траву на великій території, то краще їх не купувати.

Бензинові моделі набагато потужніші та мобільніші, адже не прив’язані до джерела живлення. Недоліками такої техніки є висока шумність та забруднення навколишнього середовища.

Ці апарати також ділять за типом різального механізму на: циліндричні, роторні, райдери, газонокосарки на повітряній подушці та роботи. Перші дві – звичні варіанти цих інструментів. Райдер – щось схоже на маленький трактор із сидінням для користувача. Четвертому типу повітряна подушка заміняє колеса. А газонокосарки-роботи – це моделі, які самостійно пересуваються по ділянці та зрізають траву.

На які показники звертати увагу

Незалежно від типу техніки, характеристики мають важливе значення при його виборі.

Першим і найважливішим показником є потужність моделі. Чим вона вища, тим продуктивнішою є газонокосарка. Потужність електричних не перевищує 2 кВт, а показника в 1,5-2 кВт цілком достатньо, щоб підстригти газон на середній ділянці. Потужність бензинових може перевищувати показник в 6 к. с., а 2,5-6 к. с. достатньо для обробки середньостатистичної ділянки.

При виборі також звертайте увагу на функцію регулювання стрижки трави. У деяких моделей вона регулюється кнопкою, а в інших – вручну. Останній варіант не дуже зручний, адже потрібно самостійно налаштовувати висоту коліс.

Ще важливою є ширина газонокосарки, це впливає на ефективність та швидкість роботи. Бо чим більша ширина апарату, тим більша площа скошеної поверхні.

Наявність травозбірника також спростить вам роботу. Моделі, які викидають скошену траву вбік створюють більше клопоту. Обєм травозбірника підбирайте відповідно до того, наскільки великою є ділянка, щоб зайвий раз не очищати його.

Дотримуючись усіх цих порад, ви оберете для себе ідеальну газонокосарку.

Поділись


Новини партнерів